Червоний Хрест не ігнорує страждання українців, а б’ється у двері в Москві - глава делегації Еглін

Червоний Хрест не ігнорує страждання українців, а б’ється у двері в Москві - глава делегації Еглін

Укрінформ
Міжнародний комітет Червоного Хреста тисне у Москві та на окупованих територіях України з тим, щоб поширити міжнародне гуманітарне право.

Про це заявив глава делегації МКЧХ Юрг Еглін на засіданні Ради з питань прав людини, гендерної рівності та різноманіття при МЗС, передає кореспондент Укрінформу.

«Ми з жалем усвідомлюємо, що треба робити більше і докладати більше зусиль у нашому реагуванні. Я також хочу підкреслити, ви казали, що Міжнародний комітет недостатньо говорить. Звичайно, ми не говоримо публічно, але я можу запевнити вас у тому, що ми розмовляємо з важливими людьми. Ми б’ємося у двері в Москві, на Донбасі. Ми дуже сильно тиснемо. Наші команди, колеги там щодня на посту, намагаючись просунути ті позиції, в які ми всі віримо», – сказав він.

Еглін також заявив, що Червоний Хрест не ігнорує страждання українського народу і «розгортає неймовірні зусилля для виконання своєї роботи згідно з мандатом».

Очільник делегації наголосив, що роботу МКЧХ часто ігнорують, зокрема коли організація об’єднує сім’ї, обмінюється інформацією, полегшує роботу з дітьми, ув’язненими.

«Ми твердо переконані, що це – не падіння системи, яку ми маємо. В наших руках розроблена міжнародна, багаторівнева система, якої досягли конвенціями. Це питання поваги до цих правил, їх просування та покращення, а не заміщення», – додав представник Червоного Хреста.

Читайте також: Червоний Хрест збільшує допомогу переселенцям на Харківщині

Як повідомляв Укрінформ, раніше уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець заявляв, що Міжнародна федерація Червоного Хреста і Червоного Півмісяця своїми намаганнями виправдати російський Червоний Хрест пробиває дно цинізму. Лубінець також висловлював думку, що МФЧХ перетворилася на адвоката російських злочинців.

Торік МФЧХ призупинив діяльність Червоного Хреста Білорусі після того, як ЗМІ оприлюднили інформацію, що його керівник носив символ «Z» і висловлював підтримку викраденню українських дітей.

Раніше повідомлялося, що РФ фінансує російський Червоний Хрест окремо з федерального бюджету, а співробітники організації могли знущатися з українських військовополонених у російських колоніях, розміщених, зокрема, на тимчасово окупованих територіях України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-