Клименко поки не планує відсторонювати від посади начальника Нацполіції

Клименко поки не планує відсторонювати від посади начальника Нацполіції

Укрінформ
Жодних внутрішніх розслідувань щодо глави Національної поліції України Івана Вигівського та походження статків його родини у міністерстві не проводять,  відсторонювати главу НПУ від посади поки що не планується.

Про це міністр внутрішніх справ Ігор Клименко заявив в інтерв’ю Радіо Свобода, передає Укрінформ.

«Якщо є звинувачення на адресу когось, це треба довести. Доводити у нас мають відповідні органи, які для цього і створені, для того, щоб по вищих керівниках проводити розслідування. Давайте їм дамо можливість це зробити. Дивіться, я ж не суддя. Політичне рішення (щодо імовірного відсторонення Вигівського від посади — ред.) я завжди можу ухвалити, якщо в мене є на руках відповідні факти і відповідні докази. Поки цих доказів немає, я не можу цього зробити», - зазначив Клименко.

На його думку, у справі Вигівського «все не так однозначно».

Клименко заявив, що жодних внутрішніх розслідувань щодо Вигівського та статків його родини у МВС не проводять.

Глава МВС поінформував, що він не знайомий з родиною глави Національної поліції. За словами міністра, до Вигівського за час його служби у лавах системи МВС питань не виникало. Клименко сказав, що він задоволений роботою Нацполіції, яку наразі очолює Вигівський.

Як повідомлялося, раніше ЗМІ поінформували, що нібито родинний бізнес очільника Нацполіції торгував із фірмами, діяльність яких розслідувала НПУ.

За інформацією Bihus.info, на сестру Вигівського оформлена частка в компанії ТОВ «Югнефтепродукт», що займається гуртовою торгівлею пальним.

Видання поінформувало, що впродовж 2022-2023 років ця фірма нібито торгувала щонайменше з двома фігурантами кримінальних проваджень, слідство у яких вела поліція під керівництвом Вигівського.

Читайте також: Слідство у справі народного депутата про незаконне збагачення на ₴11 мільйонів завершене

Сам очільник НПУ, коментуючи це розслідування, заявив, що відомості щодо його декларацій, поданих з 2015 року, містяться у відкритому доступі на офіційному сайті Національного агентства з питань запобігання корупції, де зазначені активи його самого та його дружини, а також доньки на момент спільного проживання.

За його словами, вся ця інформація є доступною для всіх та не є таємницею.

Вигівський поінформував, що, окрім того, відповідно до вимог законодавства, він пройшов спецперевірку, яка включала, в тому числі, і перевірку декларації.

Глава НПУ зазначив, що не має сумніву, що він та його сім’я, а також спосіб його життя знаходяться під постійним контролем антикорупційних органів, що є добре, бо це дозволяє їм залишатися відкритими у відносинах із суспільством.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-