Дані щодо кількості затриманих на кордоні чоловіків призовного віку є закритими - Клименко

Дані щодо кількості затриманих на кордоні чоловіків призовного віку є закритими - Клименко

Укрінформ
Дані щодо кількості затриманих на кордоні чоловіків призовного віку у період від початку повномасштабної війни є закритою інформацією.

Про це міністр внутрішніх справ Ігор Клименко сказав в інтерв’ю «Радіо Свобода», передає Укрінформ.

«Я її не скажу (статистику втікачів – ред.), тому що ці цифри на сьогодні закриті і вони не відображають реальний стан справ. Тому що тих людей, яких ми затримуємо за 15 - 20 чи навіть за 10 кілометрів від кордону, ми також в ці цифри (в загальну статистику втікачів – ред.) рахуємо», – зазначив Клименко.

За його словами, не всі чоловіки, яких прикордонники і поліцейські затримують у зоні прикордоння, тікають від мобілізації.

«Ми говоримо не тільки про ухилянтів. Якщо ми говоримо про кордон, то це контрабандисти. Якщо це кордон, то ми говоримо про злочинців, які намагаються уникнути покарання і перейти кордон, опинитися в іншій країні і там отримати притулок. Ми говоримо про широкий спектр громадян. Справа в тому, що і до цього були такі випадки, що люди переходили нелегально кордон. І до цього були випадки, коли люди топилися у ріці Тиса, але з інших причин», - зауважив міністр.

Він поінформував, що кожного дня прикордонники затримують десятки людей, які намагаються незаконно перетнути українських кордон у напрямку держав Євросоюзу, зокрема через ліси і річку Тису. Цих людей затримують не тільки безпосередньо на кордоні, а й на блокпостах, на пунктах, розташованих за 5-10 кілометрів від кордону.

«Ми говоримо, звичайно, про десятки людей кожного дня. Буває 10, буває 20, буває 30. І ми говоримо не тільки про людей, які хочуть переплисти, наприклад, Тису, або пройти ліс, або пройти через гори. Ми говоримо і про тих людей, які на пунктах пропуску намагаються пройти по підробних документах. І це достатньо великий відсоток, приблизно 15% (від загальної кількості втікачів за кордон – ред.)», – сказав Клименко.

Читайте також: СБУ затримала організаторів «схем для ухилянтів» у різних регіонах

Раніше у Державній прикордонній службі України поінформували про затримання одесита у квітчастій хустці, окулярах та з картатою сумкою, який замаскувався «під бабусю», аби дістатися до українсько-словацького кордону.

За словами речника ДПСУ Андрія Демченка, одесит, якого затримали у потязі перевдягненим у старшу жінку, не вперше намагається нелегально перетнути кордон.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-