Верещук пропонує Шмигалю розширити перелік переселенців із правом на виплату держдопомоги

Верещук пропонує Шмигалю розширити перелік переселенців із правом на виплату держдопомоги

Укрінформ
Кількість внутрішньо переміщених осіб, які отримують грошову допомогу від держави на оплату житла, має бути збільшена.

На цьому наголосила віцепрем'єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук під час форуму, присвяченого другій річниці створення громадського об'єднання «ВПО України», передає кореспондент Укрінформу.

Верещук повідомила, що вже звернулась до Прем’єр-міністра Дениса Шмигаля з пропозицією розширення переліку категорій внутрішньо переміщених осіб, які мають право на виплати.

За її словами, гроші на це у держбюджеті є, і дуже важливо, аби переселенці отримали виплати.

«Я проти ідеї, щоб в інший спосіб надавати ВПО ці кошти, гадаю, люди в змозі самі вирішувати, куди витратити гроші від держави, виходячи з власних потреб. 57 млрд гривень, що закладені в бюджеті на цей рік на допомогу ВПО, мають отримати переселенці. Це дуже важливо”, - заявила Верещук.

Читайте також: Держслужба зайнятості цьогоріч знайшла роботу для 33 тисяч переселенців

Як повідомлялося, із березня 2024 року більшість внутрішніх переселенців були позбавлені грошової допомоги на житло від держави, яка становить 2-3 тис. грн.

Громадська організація «ВПО України» надає соціальну підтримку переселенцям, а також допомагає фронту. Організація має більше 20 хабів по всій Україні. На благодійних вечерях ГО «ВПО України» разом з партнерами зібрали на потреби Сил оборони понад 4 млн євро.

Фото: Ірина Верещук, Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-