Гра «Тиса» про ухилянтів є російським наративом, її склепали нашвидкоруч - експерт

Гра «Тиса» про ухилянтів є російським наративом, її склепали нашвидкоруч - експерт

Ексклюзив
Укрінформ
Гра "Тиса", де треба переплисти річку й урятувати ухилянта - це примітивщина та російський наратив.

Таку думку в коментарі Укрінформу висловив Андрій Мочурад, розробник українських ігор, військовий психолог, ветеран.

За його словами, гра "Тиса", яка з'явилась в App Store та доступна для завантаження, створена розробниками для просування російських наративів.

"По-перше, гра має дуже шкідливий наратив. "Переплисти Тису" тут показується як досягнення. Тобто втекти, порушити закон. Окрім цього наративу, не маємо ні якісної графіки, ні стратегії чи механіки як такої. Такі "ігри" - це швидкокльоп, і тому давайте дивитись, кому він вигідний. Тож ця гра - для аудиторії російських наративів. Примітивна графіка і відсутність сюжету для них цілком ок", - сказав військовий психолог.

Читайте також: Відомому російському режисеру повідомили про підозру за підтримку війни в Україні

Крім того, Мочурад назвав гру "Тиса" "примітивщиною".

"Це приблизно те саме, що надрукувати якийсь текст на домашньому принтері на 6 сторінок, скріпити скрепкою і розповідати, що ви видали книжку", - сказав розробник ігор.

Як раніше повідомляв Укрінформ, в річці Тиса на Закарпатті станом на кінець червня 2024 р. виявили 33 тіла потопельників - чоловіків призовного віку. Річка є популярним каналом серед переправників та аматорів, які перепливають її самостійно, тікаючи від мобілізації, до Румунії.

Востаннє групу чоловіків у складі чотирьох осіб з надувними дитячими кругами прикордонники зловили на Тисі 30 травня 2024 року.

Фото: journ.lnu.edu.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-