Рекордний хабар Насірову: суд відпустив підозрюваного під заставу в ₴200 мільйонів

Рекордний хабар Насірову: суд відпустив підозрюваного під заставу в ₴200 мільйонів

Укрінформ
Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 200 млн грн підозрюваному у справі про хабар колишньому голові Державної фіскальної служби України у понад 21 млн євро.

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомляє Спеціалізована антикорупційна прокуратура.

Слідчий суддя ВАКС за клопотанням детективів Національного антикорупційного бюро України, погодженим прокурором САП, застосував запобіжний захід до наближеної до колишнього голови ДФС особи.

Її підозрюють у легалізації частини неправомірної вигоди, що одержав очільник ДФС на свою користь та на користь третіх осіб протягом 2015–2016 років.

“Суд відмовив у задоволенні клопотання в частині взяття під варту указаного підозрюваного та ухвалив застосувати до особи запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 200 млн грн”, - ідеться у повідомленні.

Читайте також: За Насірова внесли понад ₴55 мільйонів застави - ВАКС

Як повідомляв Укрінформ, 17 жовтня 2022 року НАБУ і САП викрили ексголову ДФС Романа Насірова на отриманні від власника агрохолдингу рекордного хабаря у розмірі 5,5 млн доларів та понад 21 млн євро.

2 лютого 2023 року розслідування стосовно колишнього голови ДФС та його радника завершили, а 24 травня справу скерували до суду.

Розслідування за підозрою власника агрохолдингу завершили у квітні 2023 року. У лютому 2024 року обвинувальний акт стосовно нього скерували до суду.

19 червня 2024 року НАБУ і САП викрили схему легалізації Насіровим понад 21 млн євро хабаря.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-