Актуальний статус бронювання у застосунку Резерв+ вже мають 340 тисяч громадян

Актуальний статус бронювання у застосунку Резерв+ вже мають 340 тисяч громадян

Укрінформ
Команда Міноборони цифровізувала паперові бронювання і занесла 340 000 записів до реєстру Оберіг+.

Як передає Укрінформ, про це в Фейсбуці повідомила заступниця міністра оборони України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Катерина Черногоренко.

«Цифрова команда Міністерства зробила неможливе можливим. Ми цифровізували паперові бронювання. Взяли накази про бронювання у Мінекономіки та занесли 340 000 записів до реєстру Оберіг. Щоб актуальна інформація про бронь відображалась в електронних військово-облікових документах наших громадян», - зазначила Черногоренко.

Як пояснила заступниця міністра, відсоток людського фактора в помилках ТЦК щодо внесення інформації про громадян до реєстру Оберіг залишається високим і не завжди ТЦК вносять інформацію щодо броні до реєстру.

Черногоренко також пояснила як оновити документ в застосунку Реєстр+.

«Натисніть три крапки справа від документа. Виберіть «оновити документ». Після цього ви побачите свій актуальний статус. Якщо ваше бронювання було лише на папері, статус «Заброньовано» з'явиться в застосунку. Якщо ваша бронь ще триває, але в застосунку цього не було — новий термін має відобразитись в Резерв+», - розповіла заступниця міністра.

Вона додала, що частину наказів про бронювання не вдалося оцифрувати через відсутність інформації, що ідентифікує конкретну особу. Разом з тим, в Міноборони вже працюють над чітким та прозорим алгоритмом, щоб усі заброньовані громадяни могли отримати актуальний статус в Резерв+.

Читайте також: Мобільний додаток Резерв+ можна використовувати для перетину кордону - Демченко

Також вона нагадала, що разом з Мінцифрою та Мінекономіки в Міноборони готуються до бета-тестування послуги електронного бронювання для підприємств.

«Скоро цей процес стане автоматичним і непомітним для громадян», - запевнила Черногоренко.

Як повідомляв Укрінформ, у застосунку «Резерв+» планується запровадити нові функції, серед яких — онлайн-рекрутинг громадян і навчання для військовозобов'язаних.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-