Лубінець і новий генсек Ради Європи обговорили підтримку постраждалих від війни українців

Лубінець і новий генсек Ради Європи обговорили підтримку постраждалих від війни українців

Укрінформ
Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець та новообраний генеральний секретар Ради Європи Ален Берсе обговорили подальшу підтримку та захист українців, які постраждали від повномасштабного вторгнення Російської Федерації.

Про це Лубінець повідомив у Телеграмі за підсумками зустрічі із Берсе у четвер у Страсбурзі, передає Укрінформ.

Зокрема, за його словами, основною темою стало обговорення подальшої підтримки та захисту українців, які постраждали від війни, а також покращення загальної ситуації із захистом прав людини в державах-членах Ради Європи.

«Підкреслив, що для ефективного виконання своїх обов'язків ми повинні мати у своєму розпорядженні всі необхідні ресурси. Висловив сподівання, що Рада Європи нам у цьому посприяє», - зазначив омбудсмен.

Також Лубінець висловив вдячність Раді Європи за постійну увагу до України, допомогу у просуванні Формули миру Президента Володимира Зеленського та низку практичних рішень.

Читайте також: Лубінець у Раді Європи: Існуючі санкції проти РФ неефективні, її прибутки не зменшуються

«Сподіваюся, що заданий напрямок і масштаби підтримки України на шляху до демократії та справедливості будуть лише розвиватися. Отримав запевнення у подальшій пріоритетній підтримці України», - наголосив уповноважений з прав людини.

Крім того, Лубінець запросив Берсе відвідати Україну після його офіційного вступу на посаду у вересні цього року.

Як повідомляв Укрінформ, 26 червня новим генеральним секретарем Ради Європи обрали експрезидента Швейцарської Конфедерації Алена Берсе, який запевнив, що його пріоритетним напрямом буде Україна та всі міжнародні ініціативи, пов'язані з її підтримкою та захистом.

Фото: Омбудсман Лубінець Дмитро

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-