У Львові розпочався Lviv Urban Forum

У Львові розпочався Lviv Urban Forum

Фото
Укрінформ
У Львові розпочався Lviv Urban Forum, в роботі якого беруть участь архітектори та мери міст з різних країн.

Форум триватиме три дні, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Вплив архітектури, вплив людей, які думають, в мистецтві, в дизайні, є критично важливим, тому що ви форматуєте міста країни. Сьогодні треба розуміти, що хто з нас має зробити, і планувати майбутнє. Це складно в часі війни, але увійшовши в цей процес, ви знайдете в собі нові сили й нові можливості", - звернувся до учасників міський голова Львова Андрій Садовий.

У Львові розпочався Lviv Urban Forum / Фото: Анастасія Смольєнко, Укрінформ

 

Головний архітектор Львова Антон Коломєйцев нагадав, що цьогорічний Форум концентрується на темі відповідальності.

"Щоб зберегти й відновити наші міста, ми маємо взяти на себе відповідальність. Тут і тепер, кожен на своєму місці - мер, архітектор, бізнес, мешканці. Не чекати на можливості, а створювати їх, працювати більше, рухатись швидше, приймати складні рішення, переймати найкращі практики та мудро їх застосовувати в місцевому контексті", - сказано в пресрелізі Lviv Urban Forum.

Читайте також: В Україні планують запровадити реєстр об'єктів музейної спадщини

Спікерами форуму, серед багатьох інших, будуть чилійський архітектор Алехандро Аравена, литовська архітекторка Гільма Гіліте, австрійський архітектор і дослідник напрямку урбаністичного дизайну у Віденському університеті Андреас Гофер, головна планувальниця Британського уряду Джоана Аверлі, співзасновник міжнародного бюро Christ & Gantenbein Крістоф Гантенбайн, засновник австрійської студії Einszueins Architektur Маркус Цількер.

На учасників чекають воркшопи, лекції, урбан-прогулянки та панельні дискусії.

Як повідомляв Укрінформ, на Київщині пошкоджену обстрілами школу відбудують, дотримуючись новітніх архітектурних принципів організації простору.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-