Австрія звільнить українських студентів від плати за навчання ще на семестр

Австрія звільнить українських студентів від плати за навчання ще на семестр

Укрінформ
Українські студенти держуніверситетів та університетських педагогічних коледжів Австрії не платитимуть за навчання і в зимовому семестрі 2024/25 навчального року.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на APA.

"Українські студенти державних університетів та університетських педагогічних коледжів не платитимуть за навчання і в зимовому семестрі 2024/25 навчального року. Відповідний виняток у Постанові про плату за навчання буде знову продовжено міністром освіти Мартіном Полашеком", - ідеться у повідомленні.

Як нагадує агентство, українські студенти, котрі навчаються у 22 державних університетах або 14 університетських коледжах педагогічної освіти в Австрії, звільняються від сплати за навчання, починаючи з літнього семестру 2022 року.

Недоотримані у зв'язку з цим кошти університетам відшкодує Міністерство освіти Австрії.

Читайте також: Австрія виділила ще €10 мільйонів на допомогу українцям

Зазначається, що через свої правові та фінансові рамки Міносвіти не може встановити жодних рекомендацій з цього приводу для університетів прикладних наук та приватних вишів. Однак багато з них пропонують власні заходи підтримки для українців.

Як повідомляв Укрінформ, торік близько 2 500 українців навчалися у 22 державних університетах та 14 університетських педагогічних коледжах Австрії. Як громадяни третіх країн, вони зазвичай мають платити 726,72 євро за семестр, що вдвічі перевищує звичайну вартість навчання. З початком повномасштабного вторгнення РФ в Україну цей обов'язок був скасований.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-