Кількість користувачів «Дії» вже перевищила 20,5 мільйона

Кількість користувачів «Дії» вже перевищила 20,5 мільйона

Ексклюзив
Укрінформ
Станом на кінець червня 2024 року кількість зареєстрованих у застосунку «Дія» унікальних користувачів становить понад 20,5 млн. Щомісяця аудиторія застосунку збільшується на понад 100 тис. нових користувачів.

Про це Укрінформу повідомили у пресслужбі Міністерства цифрової трансформації.

«Загальна кількість користувачів застосунку «Дія» становить 20,5+ млн унікальних користувачів. Якщо говорити про портал, то нині на ньому створено 4,8+ млн унікальних кабінетів», - йдеться у повідомленні.

У Мінцифри зазначили, що в останній період щомісяця аудиторія застосунку збільшується на понад 100 тис. нових користувачів. Цю позитивну динаміку у міністерстві пов'язують із збільшенням кількості нових послуг у «Дії».

Серед найпопулярніших сервісів у застосунку є послуги для водіїв. Так, станом на 28 червня шерингом авто скористалися 394 тис. українців; посвідчення водія замінили 236 тис., а перереєстрували автомобіль – понад 125 тис. користувачів.

Ще одним з популярних сервісів у застосунку є купівля військових облігацій. На даний час через «Дію» було придбано понад 6 млн військових ОВДП на суму понад 6 млрд грн.

Послугою Дія.Підпис встигли скористатися понад 39 млн разів.

На порталі «Дія» попитом користуються послуги автоматичної реєстрації ФОП (на 28 червня – понад 589 тис. реєстрацій), закриття ФОП (понад 154 тис.), сервіс єМалятко (понад 443 тис.).

Також як у застосунку, так і на порталі «Дія» українці активно замовляють витяги та довідки з реєстрів. Так, витяг про місце проживання отримали разом у застосунку і на порталі понад 8,4 млн українців, довідки ОК-5 (відомості про застраховану особу з реєстру застрахованих осіб) – понад 5 млн, довідки ОК-7 (відомості про суми заробітної плати, з якої сплачується ЄСВ та страховий стаж з 2011 р.) – понад 4,2 млн. Витяг про несудимість через портал у застосунок українці замовили понад 2,7 млн разів.

Читайте також: Українці зможуть реєструватися в електронній системі охорони здоровʼя через «Дію»

Як повідомлялося, уряд ухвалив постанову, яка дозволяє відображати у застосунку «Дія» медичні дані пацієнтів. Користувачі застосунку зможуть зареєструватися чи авторизуватися в електронній системі охорони здоров’я (ЕСОЗ). А також подати декларацію про вибір лікаря чи навпаки — припинити дію декларації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-