Перші поховання на військовому меморіальному кладовищі відбудуться цьогоріч - Мінветеранів

Перші поховання на військовому меморіальному кладовищі відбудуться цьогоріч - Мінветеранів

Укрінформ
Перші поховання на Національному військовому меморіальному кладовищі відбудуться цього року.

Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» повідомив виконувач обов'язків міністра у справах ветеранів Олександр Порхун, передає кореспондент Укрінформу.

«Можу сказати, що перші поховання стовідсотково відбудуться в цьому році,.. я думаю, на початку - в середині осені. Роботи зараз ведуться, тим паче погода дозволяє - немає дощів», - сказав Порхун.

Він нагадав, що проєкт будівництва першої черги Національного військового меморіального кладовища отримав позитивний висновок державної експертизи. Готується документація на оголошення торгів для визначення підрядника.

Читайте також: Проєкт Національного військового меморіального кладовища пройшов державну експертизу

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада 8 грудня 2023 року ухвалила закон щодо забезпечення створення та експлуатації Національного військово-меморіального кладовища.

Кабінет міністрів виділив 515 мільйонів гривень на його будівництво та функціонування в 2024 році.

Уряд визначив місце розташування Національного військового меморіального кладовища у Гатненській сільській територіальній громаді Фастівського району Київської області.

Національне військове меморіальне кладовище – загальнонаціональне місце вшанування та увічнення пам’яті загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-