Укрзалізниця підготувала нові правила перевезення тварин

Укрзалізниця підготувала нові правила перевезення тварин

Укрінформ
АТ «Укрзалізниця» підготувала зміни до правил перевезення тварин і перед їх затвердженням запрошує громадськість та активістів до обговорення пропозицій.

Про це повідомила пресслужба компанії у Телеграмі, передає Укрінформ.

«Повертаємось до обіцяних оновлень! Ми вивчили тонни фідбеку, досвід залізниць-партнерів, залучили експертів UAnimals, юристів, колег з Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури — і вже подали на затвердження зміни, які готові з вами обговорити та врахувати інтереси власників тварин та всіх, хто з різних причин уникає контакту з ними», - йдеться в повідомленні.

Зокрема, за новими правилами пропонується відмовитися від визначення «жорстка конструкція» з опису переносок: підійде сучасний рюкзак для тварин, аби лиш із водонепроникним абсорбуючим дном.

Малим тваринам до 45 см у холці планується дозволити тимчасове перебування без переноски — для здорової активності та/або сну на полиці купе.

Великих собак від 45 см можуть дозволити перевозити серед іншого у вагонах СВ та РІЦ (RIC) за повного викупу купе. А також в Інтерсіті+ за умови викупу всіх місць, що розміщені єдиним блоком у ряду.

Будь-які службові собаки представників Сил оборони зможуть безоплатно їхати в усіх типах вагонів — з намордником і повідком.

Наголошується, що новими правилами передбачено заміну місця тим пасажирам, які відчуватимуть дискомфорт або алергічну реакцію від сусідства з твариною.

Читайте також: У Києві провели навчання з надання екстреної ветеринарної допомоги

«Перед затвердженням Державною регуляторною службою України проєкт наказу з усіма змінами буде винесено на суспільне обговорення, щоб врахувати інтереси всіх пасажирів і забезпечити комфорт кожного на борту. Тож долучайтеся до обговорення і тримайте улюбленців ближче до серця», - додали в УЗ.

Як повідомлялося, у КП «Київський метрополітен» детально опрацьовують можливості для надання дозволу на перевезення тварин у метро.

Фото: Марія Ковальчук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-