В Україні стартувала реєстрація на вступні випробування на бакалаврат

В Україні стартувала реєстрація на вступні випробування на бакалаврат

Укрінформ
Розпочалася реєстрація на вступні випробування до закладів вищої освіти для вступників на бакалаврів.

Про це у Фейсбуці повідомляє Міністерство освіти та науки, передає Укрінформ.

"Для вступу на бюджет чи контракт вона триватиме до 10 липня, а до 25 липня – лише на контракт. Відбувається реєстрація через електронний кабінет вступника, в модулі: «Реєстрація на вступне випробування (співбесіда, творчий конкурс, фахове випробування)»", - йдеться у повідомленні.

Заяви на вступні випробування дають можливість взяти участь у співбесідах (виключно з пільгами) та творчих конкурсах, а після їхнього успішного проходження – подати заяви на вступ до ЗВО (з 19 липня). Для цього треба буде обрати інший модуль – «Подача заяв на вступ».

У МОН наголошують, що заяви на вступні випробування не є заявами на вступ. Це різні типи заяв. Тож якщо абітурієнт вступає за співбесідою або творчим конкурсом, треба подати обидва типи заяв в електронному кабінеті.

Читайте також: Міносвіти змінило порядок прийому на бакалаврат, магістратуру й докторантуру

Як повідомляв Укрінформ, з 1 липня розпочалася реєстрація електронних кабінетів для вступу для здобуття вищої освіти на основі свідоцтва про повну загальну середню освіту та диплома фахового молодшого бакалавра, молодшого спеціаліста та молодшого бакалавра. Прийом заяв триватиме з 19 липня по 31 липня, оприлюднення списків осіб, рекомендованих до зарахування на бюджетну форму навчання, відбудеться не пізніше 5 серпня.

Основні терміни вступної кампанії та реєстрація доступні на сайті Єдиної державної електронної бази з питань освіти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-