Президент підписав закон про дошкільну освіту

Президент підписав закон про дошкільну освіту

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський підписав Закон «Про дошкільну освіту».

Про це повідомив Комітет Верховної Ради з питань освіти, науки та інновацій, передає Укрінформ.

«5 липня 2024 року Президент України підписав Закон України «Про дошкільну освіту», прийнятий Верховною Радою України 6 червня 2024 року», - йдеться у повідомленні.

Зокрема, законом упорядковується перелік суб’єктів освітньої діяльності, визначення їх прав та обов’язків.

Читайте також: На Київщині торік створили понад 2,5 тисячі нових місць у дитсадках – ОВА

Замість чинного переліку типів закладів дошкільної освіти, яким до цього часу користувалися лише заклади дошкільної освіти, сформований новий перелік з новим терміном «форми організації освітньої діяльності». Пропонується 7 форм організації освітньої діяльності (ясельки, дитячий садочок, спеціальний дитячий садочок, мобільний дитячий садочок, сімейний дитячий садочок, центр педагогічного партнерства, центр розвитку дитини).

Також у законі визначено термін «здорове освітнє середовище», уведеного Президентом України у Національній стратегії розбудови безпечного і здорового освітнього середовища у новій українській школі (Указ Президента України від 25 травня 2020 року № 195/2020), та закріплено механізми забезпечення здорового освітнього середовища у сфері дошкільної освіти.

Читайте також: Вступники на бакалаврат зможуть подати до 15 заяв - Міносвіти

Як повідомлялося, за результатами опитування, в умовах війни в Україні переважна більшість дітей навчаються у школах або ж відвідують дошкільні заклади, лише 8% - не відвідують.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-