Глава МЗС Японії анонсувала передачу Україні машини для гуманітарного розмінування

Глава МЗС Японії анонсувала передачу Україні машини для гуманітарного розмінування

Укрінформ
У рамках японсько-камбоджійської ініціативи з розмінування (Japan Cambodia Landmine Initiative) Японія надасть повноцінну допомогу для гуманітарного розмінування в Україні.

Про це у суботу заявила глава МЗС Японії Йоко Камікава під час візиту до Пномпеня (Камбоджа), передає Укрінформ із посиланням на The Washington Post.

«Як конкретний приклад співпраці в рамках Japan Cambodia Landmine Initiative, Японія надасть повноцінну допомогу для гуманітарного розмінування в Україні. Днями ми передамо Україні велику машину для розмінування, а наступного місяця тут, у Камбоджі, ми навчатимемо український персонал, як керувати цією машиною», - сказала вона.

За словами Камікави, Камбоджа нині є лідером у розмінуванні в усьому світі. Міністерка додала, що Японія послідовно співпрацювала в розмінуванні Камбоджі з часів громадянської війни.

Зазначається, що камбоджійські сапери є одними з найдосвідченіших у світі. За останнє десятиліття декілька тисяч її громадян були направлені під егідою ООН для роботи в Африку та на Близький Схід.

У 2022 році Камбоджа почала навчати саперів з України, яка також страждає від великої кількості наземних мін та інших боєприпасів, що не вибухнули, під час триваючого російського вторгнення.

Читайте також: Чутки щодо мінування берегів Тиси є ворожим ІПСО - Демченко

Неурядова організація Landmine Monitor у своєму звіті за 2022 рік назвала Камбоджу та Україну серед дев’яти країн із «великим мінним забрудненням», що означає понад 100 квадратних кілометрів нерозчищених полів.

Як повідомляв Укрінформ, заступник міністра внутрішніх справ України Богдан Драп’ятий заявив під час зустрічі з делегацією Японського агентства міжнародної співпраці (JICA), що потенційно замінованими в Україні залишаються 144 тисячі квадратних кілометрів.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-