Зеленський доручив до кінця дня знайти лікарню, в яку переїде «Охматдит»

Зеленський доручив до кінця дня знайти лікарню, в яку переїде «Охматдит»

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський заявив, що доручив до кінця дня знайти лікарню, в яку зможе переїхати «Охматдит».

Про це глава Української держави заявив під час спільної пресконференції у Варшаві з Прем’єр-міністром Польщі Дональдом Туском, передає Укрінформ.

«Я попросив, щоб ми дуже швидко знайшли лікарню, яка була б технічно підготовлена для того, щоб «Охматдит» зміг переїхати туди, щоб давати допомогу дітям. На кінець сьогоднішнього дня вони повинні знайти таку лікарню. Вони повинні і знайдуть», – сказав Зеленський.

Наслідки удару по «Охматдиту» / Фото: Руслан Канюка, Укрінформ

Він зазначив, що провів з цього приводу розмови з міністром внутрішніх справ та іншими членами Кабінету міністрів.

Своєю чергою Прем'єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що дав доручення МОЗ, Мінекономіки, Мінфіну невідкладно опрацювати питання щодо виділення коштів для відновлення медичних закладів і допомоги постраждалим.

"Також на доручення Президента України уряд розглядає нові локації для переїзду працівників і пацієнтів «Охматдиту», - наголосив він.

Шмигаль зауважив, що сьогодні Росія випустила майже 40 російських ракет проти мирних міст України, серед яких Київ, Дніпро, Кривий ріг і Краматорськ.

Глава уряду зазначив, що були цілеспрямовані удари по цивільній інфраструктурі. Він нагадав, що відбулося влучання в медичні заклади, зокрема, зруйнована будівля однієї з найбільших дитячих лікарень «Охматдит» у Києві. За його словами, наслідки цієї атаки уряд розгляне на найближчому засіданні.

«Весь день триває розбір завалів. На місці працюють рятувальники. Всім постраждалим надається допомога. За попередніми даними, внаслідок цієї атаки по всій Україні загинуло понад 30 людей, більше сотні постраждалих. Щирі співчуття рідним», - написав він.

Шмигаль додав, що уряд розраховує, що міжнародні партнери зроблять нададуть «дієві відповіді на російський терор».

Читайте також: Польща готова допомогти з лікуванням дітей, які постраждали від удару РФ по «Охматдиту» - прем'єр

Як повідомлялося, наразі підтверджена загибель двох дорослих в лікарні «Охматдит». Одна з них - молода лікарка медзакладу. Загалом у лікарні наразі 16 постраждалих.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-