ДБР повідомило про підозру бізнесмену Геннадію Боголюбову

ДБР повідомило про підозру бізнесмену Геннадію Боголюбову

Укрінформ
Державне бюро розслідувань повідомило про підозру бізнесмену Геннадію Боголюбову та затримало прикордонника, який сприяв йому у перетині кордону за чужим паспортом.

Як передає Укрінформ, про це інформує пресслужба відомства.

«Працівники ДБР повідомили про підозру колишньому співвласнику ПриватБанку Геннадію Боголюбову та прикордоннику, який сприяв йому у незаконному перетині кордону», – йдеться у повідомленні.

Крім того, правоохоронці затримали начальника однієї з груп інспекторів прикордонного контролю відділення інспекторів прикордонної служби «Ягодин».

Слідство за сприяння керівництва Держприкордонслужби встановило, що олігарх у супроводі свого близького родича виїхав 24 червня 2024 року потягом Київ – Хелм, хоча відповідно до баз даних України кордон не перетинав. У ході невідкладних процесуальних дій встановлено, що Боголюбов виїхав з країни по недійсному паспорту громадянина України, який фізично перебуває в Україні та країну не полишав.

При цьому підтверджено, що затриманий правоохоронець передав підлеглій документи пасажирів та запевнив, що вже особисто здійснив перевірку купе, де перебували Боголюбов та його родич.

Водночас польським прикордонникам олігарх пред’явив вже свій особистий паспорт громадянина України для виїзду за кордон.

Бізнесмену та правоохоронцю повідомлено про підозру у незаконному переправленні осіб через державний кордон (ч. 2 ст. 332 Кримінального кодексу). Крім того, Боголюбову повідомлено про підозру ще й у незаконному заволодінні паспортом (ч. 3 ст. 357 ККУ). Йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 7 років.

Суд обрав прикордоннику запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави у 25 млн грн.

Водночас напередодні у пресслужбі Боголюбова заявили, що він перетнув кордон України на виїзд на законних підставах. "Геннадій виїхав з країни як громадянин України із дотриманням всіх норм та законів. Правила перетину кордону в умовах воєнного стану дозволяють виїжджати чоловікам віком старше 60 років, а також тим, хто утримує троє і більше неповнолітніх дітей. Бізнесмен має всі законні підстави для перетину кордону: вік 62 роки, 7 дітей, 5 з яких – неповнолітні", – йдеться у коментарі пресслужби бізнесмена, наданому "Українській правді".

Також у пресслужбі бізнесмена стверджують про відсутність будь-яких судових обмежень, які б забороняли перетинати кордон Боголюбову. За даними пресслужби, від самого початку повномасштабної війни бізнесмен нібито залишався в Україні та кілька разів перетинав кордон на законних підставах. "Прикордонні служби України та Польщі не мали підстав не пропустити Боголюбова і цього разу, бо він не порушив чинне законодавство, виїхавши із України потягом Київ-Хелм", – стверджують у пресслужбі Боголюбова.

Читайте також: Суд збільшив заставу Коломойському майже до 3,9 мільярда гривень

Як повідомляв Укрінформ, Господарський суд міста Києва підтвердив неможливість повернення державного ПриватБанку колишнім власникам.

Фото: forbes.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-