Фундація Олени Зеленської профінансує відновлення «Школи супергероїв» в «Охматдиті»

Фундація Олени Зеленської профінансує відновлення «Школи супергероїв» в «Охматдиті»

Фото
Укрінформ
Фундація дружини Президента Олени Зеленської спрямує кошти для повного відновлення освітнього простору “Школи супергероїв” у дитячій лікарні “Охматдит”, по якій 8 липня росіяни здійснили ракетну атаку.

Про це фундація повідомляє у Фейсбуці, передає Укрінформ.

“Знищено саме той навчальний простір, із якого почалося масштабування "Школи супергероїв" – з одного осередку до 17 шкіл в 11 областях України”, - ідеться у повідомленні.

У фундації зазначили, що шість років тому у найбільшій дитячій лікарні України діти, які перебувають на тривалому лікуванні, отримали змогу продовжувати навчання. Тут працювали чотири навчальні класи і велика бібліотека – 14 тисяч сучасних цікавих книг.

Унаслідок ракетної атаки 8 липня один клас повністю знищений. Ще один – освітній простір для дошкільнят – суттєво пошкоджений. Також затопило бібліотеку, але книги вдалося врятувати й перевезти до іншого освітнього осередку в Боярці на Київщині.

У фундації наголосили: “Відразу після російської атаки ми ухвалили рішення підтримати "Школу супергероїв" і допомогти відбудувати зруйноване. Ми чекаємо висновку щодо пошкоджень і опісля розумітимемо необхідний обсяг коштів”.

Як повідомляв Укрінформ, 8 липня Росія запустила 38 ракет по Києву, Дніпру, Кривому Рогу, Краматорську, Словʼянську. Пошкоджені житлові будинки, інфраструктура і дитяча лікарня "Охматдит".

Наслідки удару по «Охматдиту» / Фото: Руслан Канюка, Укрінформ

За даними Київської міської військової адміністрації, станом на ранок 10 червня кількість загиблих у Києві зросла до 34.

Фото: Фундація Олени Зеленської/Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-