Шмигаль і Ляшко перевірили лікарні, у які перемістять пацієнтів «Охматдиту»

Шмигаль і Ляшко перевірили лікарні, у які перемістять пацієнтів «Охматдиту»

Фото, відео
Укрінформ
Прем'єр-міністр Денис Шмигаль та міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко відвідали лікарні, у які планують перемістити частину відділень Охматдиту, пошкодженого російською ракетою.

Про це Шмигаль повідомив у Телеграмі, передає Укрінформ.

"Після жахливого теракту росіян — удару ракетою по дитячій лікарні Охматдит — маленькі пацієнти оперативно були переведені в різні лікарні Києва. Але для дітей з Охматдиту як ніколи важливо бути разом, продовжити лікування зі своїми лікарями, бачити знайомі обличчя. Тому сьогодні з міністром охорони здоров'я Віктором Ляшком відвідали локації, куди планується комплексно перемістити частину відділень Охматдиту, допоки не відновимо лікарню", - написав він.

Глава уряду нагадав, що це Київські обласні клінічні лікарні №1 та №2. Наразі триває процес переміщення обладнання, додав він.

Шмигаль підкреслив, що у нових місцях мають бути забезпечені необхідні умови для перебування й лікування дітей.

Читайте також: Ракетний удар по Києву: у лікарнях залишаються 33 дорослих і 6 дітей з «Охматдиту»

Глава уряду поінформував, що також разом із очільником МОЗ відвідали профільні медичні заклади — Центр дитячої кардіології та кардіохірургії МОЗ та Національний інститут раку, які тимчасово прийняли частину пацієнтів. За його словами, зазначені медичні заклади виділили найкращі приміщення та обладнання для маленьких пацієнтів.

"Обговорили термінові потреби лікарень. Дав завдання МОЗ невідкладно подати відповідні списки та тримати це питання на контролі", - додав Шмигаль.

Прем'єр-міністр висловив вдячність лікарській спільноті, яка відгукнулася, за оперативну реакцію та виконання доручення уряду.

Як повідомляв Укрінформ, у понеділок, 8 липня, Росія завдала масованих ударів по Києву, Дніпру, Кривому Рогу та інших містах України. У столиці одна з ракет влучила в будівлю дитячої лікарні "Охматдит". Зруйновані два поверхи одного з корпусів площею приблизно 400 кв. м. Пошкоджені кілька інших корпусів.

Уряд виділив 100 млн грн на першочергові відновлювальні роботи в Охматдиті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-