Сонячними електростанціями обладнають 130 медзакладів «первинки»

Сонячними електростанціями обладнають 130 медзакладів «первинки»

Укрінформ
У більшості регіонів України на 130 закладах первинної медичної допомоги встановлять сонячні електростанції.

Про це повідомляє Міністерство охорони здоровʼя, передає Укрінформ.

Зазначається, що енергетичне обладнання буде закуплено і встановлено у межах спільного проєкту МОЗ та Світового банку «Зміцнення системи охорони здоров’я та збереження життя в Україні HEAL».

«Регулярні атаки ворога на цивільну інфраструктуру ставлять під загрозу повноцінну роботу нашої медичної системи. Тому ми працюємо над тим, щоб забезпечити медзакладам можливості для максимально автономної роботи, аби пацієнти мали змогу отримувати всю необхідну медичну допомогу безперебійно та в повному обсязі. Сучасні технології дозволяють підсилити нашу енергетичну безпеку, в тому числі шляхом встановлення сонячних станцій», - заявив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

Він підкреслив, що завдяки енергетичному обладнанню, встановленому на 130 закладах первинної медичної допомоги, пацієнти матимуть доступ до медичних послуг незалежно від обставин та злочинних дій Росії.

За даними МОЗ, йдеться про цілі комплекти з сонячних панелей, інверторів та акумуляторних батарей, які забезпечать стабільність роботи закладів охорони здоров’я.

Читайте також: У Кривому Розі для лікарень встановлюють сонячні електростанції

Планується, що обладнання буде встановлено у Волинській, Рівненській, Житомирській, Вінницькій, Закарпатській, Івано-Франківській, Тернопільській, Чернівецькій, Київській, Чернігівській, Черкаській, Сумській, Кіровоградській, Полтавській, Харківській, Дніпропетровській, Запорізькій, Миколаївській та Одеській областях.

У МОЗ додали, що встановлення сонячних станцій дозволить медзакладам значно економити видатки на електроенергію та спрямувати ці кошти на інші потреби.

Як повідомляв Укрінформ, у липні Україна отримала від партнерів майже 6 тисяч сонячних панелей для лікарень.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-