Діаспора подякувала Канаді за новий пакет військової допомоги

Діаспора подякувала Канаді за новий пакет військової допомоги

Укрінформ
Українська громада дуже вдячна уряду Канади за продовження військової підтримки України.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це заявила президентка Конгресу українців Канади Олександра Хичій, коментуючи саміт НАТО у Вашингтоні.

“Ми вдячні уряду Канади за цей важливий внесок до зміцнення оборони України. Канадська військова й безпекова допомога - критично важлива, аби українські герої мали засоби боротьби із Росією та відстоювання свободи Європи”, - сказала Хичій.

Вона нагадала, що всього кілька днів тому Росія “варварськи розбомбила дитячу лікарню та пологовий будинок”. “Росія веде геноцидну загарбницьку війну проти України. Канаді та союзникам по НАТО слід наростити військову підтримку, аби допомогти Україні здолати Росію”, - наголосила президентка.

Читайте також: Канада виділить $300 мільйонів на навчання українських пілотів

Нагадаємо: під час саміту НАТО у Вашингтоні прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо оголосив про виділення Україні нового пакету військової допомоги на 500 млн канадських доларів.

Як повідомляв Укрінформ, уранці 8 липня російські війська завдали по Україні масованого ракетного удару.

У Києві одне зі влучань відбулося по дитячій лікарні «Охматдит», де на той момент перебували 627 дітей. Унаслідок ворожої атаки восьмеро дітей в «Охматдиті» зазнали поранень, двоє дорослих загинули. 94 пацієнтів транспортували до інших лікарень. Через кілька днів помер хлопчик, який був у реанімації «Охматдиту» під час атаки 8 липня.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-