Верховний суд підтвердив довічне позбавлення волі полтавчанину, який підпалив матір

Верховний суд підтвердив довічне позбавлення волі полтавчанину, який підпалив матір

Укрінформ
Верховний суд України залишив у силі вирок попередньої судової інстанції жителю Полтавського району, який на смерть забив вітчима та заживо підпалив матір.

По це Полтавська обласна прокуратура повідомила в Фейсбуці, передає Укрінформ.

«За принципової позиції Офісу генерального прокурора, Полтавської обласної та Решетилівської окружної прокуратур Верховний суд залишив без змін судові рішення стосовно жителя Полтавського району. Його засуджено до довічного позбавлення волі за умисне вбивство двох осіб, вчинене з особливою жорстокістю (п. п. 1, 4 ч. 2 ст. 115 КК України)», - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, прокурори у трьох судових інстанціях довели, що в листопаді 2021 року чоловік, перебуваючи за місцем проживання у стані алкогольного сп’яніння, посварився з вітчимом.

Під час з’ясування стосунків він кулаками завдав вітчиму численні удари, а надалі схопив за шию та душив. Від отриманих тілесних ушкоджень потерпілий помер на місці події.

Читайте також: У Києві після замаху помер казахський опозиційний журналіст Айдос Садиков

Мати намагалася припинити конфлікт, але син жорстоко побив її, облив бензином і підпалив. Невдовзі жінка померла в лікарні.

Свою вину у скоєному чоловік визнав частково. Проте на підставі зібраних доказів та проведених експертиз його визнали винним.

Постанова Верховного Суду є остаточною і оскарженню не підлягає.

Як повідомляв Укрінформ, на Полтавщині поліція розслідує жорстоке вбивство 12-річної дівчинки.

Фото ілюстративне / Shutterstock

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-