У рідних українських полонених виманюють персональну інформацію через соцмережі - Коордштаб

У рідних українських полонених виманюють персональну інформацію через соцмережі - Коордштаб

Укрінформ
Російські «громадські організації», які діють у соцмережах, виманюють у рідних українських полонених та зниклих безвісти захисників офіційні документи та чутливу персональну інформацію з метою подальшого маніпулювання та тиску.

Про це заявили у Координаційному штабі з питань поводження з військовополоненими у Телеграмі, передає Укрінформ.

«Російські розвідслужби створили так звані «громадські організації», які розповсюджують в інтернеті інформацію про військовополонених та стверджують, що можуть отримати доступ до місць утримання», - ідеться у повідомленні.

Таким чином російські спецслужби отримують важливу інформацію для подальшого маніпулювання та тиску на сім’ї полонених: виписки зі службових розслідувань, персональні дані, фотографії побратимів тощо.

Читайте також: У ГУР визнали, що визволяти з російського полону «азовців» особливо важко

Коордштаб закликає родини не передавати невідомим особам та «організаціям» персональні документи та будь-яку інформацію про рідних, що перебувають в російській неволі.

Як повідомляв Укрінформ, в ефірі загальнонаціонального телемарафону "Єдині новини" представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов заявив, що захоплення й утримання Росією в полоні цивільних заручників є доказом того, що російська війна є геноцидною.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-