Корпус інженерів армії США допоможе трансформувати Держспецслужбу транспорту - Міноборони

Корпус інженерів армії США допоможе трансформувати Держспецслужбу транспорту - Міноборони

Укрінформ
Корпус інженерів армії США допоможе трансформувати Державну спеціальну службу транспорту України для реалізації планів із відновлення України.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міністерства оборони України.

Як зазначили у Міноборони, у Вашингтоні відбулася зустріч заступника міністра оборони України з питань європейської інтеграції Олександра Балануци та голови адміністрації Державної спеціальної служби транспорту (ДССТ) бригадного генерала Олександра Яковця з делегацією Корпусу інженерів армії США, яку очолив командувач Північноатлантичного дивізіону бригадний генерал Джон Ллойд.

Під час зустрічі сторони обговорили напрямки подальшого стратегічного партнерства між ДССТУ та Корпусом інженерів армії США. Зокрема, увагу було зосереджено на викликах у будівництві фортифікаційних споруд, розмінуванні та захисті об'єктів критичної інфраструктури.

Читайте також: Армія США виділяє кошти з власного рахунку на підтримку України - CNN

«Досвід, який має Корпус інженерів армії США, допоможе трансформувати Державну службу спеціального транспорту. Застосування практик та організаційних моделей американських інженерів допоможе підвищити ефективність робіт ДССТУ. Ми готові використовувати досвід партнерів задля швидкого розвитку наших служб», – зазначив Балануца.

Сторони також звірили стан виконання поточних проєктів, що реалізуються за підтримки американських колег, та окреслили плани їх подальшого розвитку.

«Партнерство між нашими двома організаціями є взаємовигідним для обох країн, і ми з нетерпінням чекаємо продовження діалогу. Сподіваємося незабаром знову зустрітися особисто, щоб більш детально визначити довгострокові цілі та бачення», – зауважив Ллойд.

Окремою темою стало навчання, а саме підготовка та підвищення кваліфікації українських спеціалістів у сфері проєктування, будівництва та контролю. Також досягнуто конкретних домовленостей з цього питання.

Читайте також: Київщина і штат Вашингтон підписали меморандум про співпрацю

«Багатовікова практика виконання Корпусом інженерів армії США завдань з розмінування місцевості, будівництва та реконструкції обʼєктів інфраструктури, зокрема спеціального призначення, надасть змогу швидко адаптуватись до викликів сьогодення, зумовлених повномасштабним вторгненням Росії, та набути спроможностей для реалізації планів з відновлення нашої країни», – підсумував домовленості Яковець.

Як повідомлялося, Корпус інженерів армії США відомий своїми стратегічними проєктами будівництва та реконструкції, серед яких проєкти післявоєнної відбудови Європи (план Маршалла), реконструкція Іраку, післявоєнна реконструкція Боснії та Герцеговини, а також численні інфраструктурні проєкти в Південній Кореї.

Фото: Міноборони

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-