У програмі добровільного повернення з Чехії можуть узяти участь літні та тяжкохворі люди - Клименко

У програмі добровільного повернення з Чехії можуть узяти участь літні та тяжкохворі люди - Клименко

Укрінформ
Участь у пілотному проєкті добровільного повернення українців на Батьківщину, який нещодавно був запущений у Чехії, можуть узяти люди похилого віку та ті, хто має серйозні проблеми зі здоровʼям.

Про це у Телеграмі поінформував міністр внутрішніх справ Ігор Клименко за результатами роботи у Празі на спільних консультаціях урядів України та Чехії, передає Укрінформ.

«Окрема вдячність за запуск та фінансування програми добровільного повернення громадян до України. Вона доступна для людей похилого віку й осіб, які мають серйозні проблеми зі здоровʼям. У разі їх бажання повернутися додому, Чехія профінансує переїзд», - зазначив він.

Фото: Ігор Клименко, Телеграм
Фото: Ігор Клименко, Телеграм

Клименко під час перебування у Чехії провів двосторонню зустріч із першим віцепремʼєр-міністром та міністром внутрішніх справ цієї країни Вітом Ракушаном.

«Предметна, відверта та плідна розмова. Обговорили чимало питань, серед яких міграційна політика, співпраця у сфері боротьби зі злочинністю, матеріально-технічне забезпечення підрозділів системи МВС, зокрема тих, які несуть службу в зоні бойових дій», - розповів міністр.

Фото: Ігор Клименко, Телеграм
Фото: Ігор Клименко, Телеграм

Очільник МВС нагадав, що попередня зустріч із Ракушаном відбулась у березні у Львові. За його словами, усі тодішні домовленості вдалося виконати упродовж трьох місяців активної співпраці.

Клименко подякував чеським колегам за ініціативність, підтримку, активний та результативний діалог.

Як повідомлялося, на початку червня стало відомо про те, що Міністерство внутрішніх справ Чехії запустило пілотний проєкт добровільного повернення українців, завдяки якому біженцям буде сплачено квитки на автобус, а хворим – транспортування в машині швидкої допомоги.

Читайте також: Україна та Чехія уклали угоду про співпрацю в боротьбі зі злочинністю

Цей пілотний проєкт триватиме з червня до листопада 2024 року.

Чехія готова оплатити квитки до 400 осіб, а також організувати санітарний транспорт максимум для 30 пацієнтів.

Концепцію добровільного повернення було затверджено урядом у середині травня. На програму виділено п'ять із половиною мільйонів крон.

Ця можливість оплачуваного добровільного повернення для біженців буде доступна лише один раз.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-