На підконтрольну Україні територію повернули ще двох дітей

На підконтрольну Україні територію повернули ще двох дітей

Укрінформ
З окупованих територій вдалося повернули 6-річного Максима і 12-річного Микиту.

Про це інформує пресслужба Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій у Телеграмі, передає Укрінформ.

«Поверненню 6-річного Максима і 12-річного Микити на підконтрольну Уряду України територію сприяло Мінреінтеграції разом із Громадською спілкою «Українська мережа за права дитини». На початку повномасштабного вторгнення обидва хлопці гостювали у бабусь та дідусів. Максим - у Запорізькій області, Микита — в Луганській. Після окупації вивезти їх одразу не вдалося», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що повернення хлопців стало можливим завдяки проєкту «Шлях додому» у партнерстві з Мінреінтеграції.

У відомстві підкреслюють, що про випадки незаконного переміщення дітей на ТОТ або територію РФ необхідно повідомити профільному фахівцю Мінреінтеграції Наталії Ємець за номером: (050) 562-03-13. Також можна звернутися на гарячі лінії: Мінреінтеграції — 1548 або Національного інформаційного бюро — 1648.

Читайте також: З Вовчанська евакуювали трьох дітей, яких переховували батьки

Як повідомляв Укрінформ, уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець поінформував, що наразі вже 40 держав приєдналися до Міжнародної коаліції щодо повернення українських дітей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-