САП та НАБУ завершили слідство у справі розтрати ₴8,3 мільйона Держрезерву

САП та НАБУ завершили слідство у справі розтрати ₴8,3 мільйона Держрезерву

Укрінформ
САП та НАБУ завершили досудове розслідування у справі стосовно колишнього директора ДП «Чортківський комбінат хлібопродуктів» Державного агентства резерву України, який причетний до розтрати 8,3 млн грн підприємства.

Як передає Укрінформ, про це Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомляє у Фейсбуці.

“16 липня САП та НАБУ завершили досудове розслідування у справі стосовно колишнього директора ДП «Чортківський комбінат хлібопродуктів» Державного агентства резерву України, начальника дільниці ДП «ЧКХ» та голови фермерського господарства, які причетні до розтрати коштів державного підприємства”, - ідеться у повідомленні.

Матеріали справи відкрили для ознайомлення підозрюваним та їхнім адвокатам.

Як повідомлялось, у межах досудового розслідування встановлено, що у жовтні 2018 року директор хлібокомбінату за пособництва ще двох осіб організував розтрату майна державного підприємства шляхом підроблення накладних про постачання 2400 тонн зерна кукурудзи. Як наслідок, державний хлібокомбінат перерахував 8,3 млн грн за продукцію, яка так і не була поставлена.

Читайте також: Керівника Київавтодору підозрюють у завданні збитків на понад 14 мільйонів

Дії осіб кваліфіковані: ексдиректора ДП «ЧКХ» за ч. ч. 2, 3 ст. 27, ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366; начальника дільниці ДП «ЧКХ» за ч. 5 ст. 27, ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 366; голови фермерського господарства за ч. 5 ст. 27, ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України.

Як повідомлялось, у липні САП завершила слідство у справі щодо заволодіння понад 62 млн грн Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації, матеріали відкриті для ознайомлення.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-