В Україні розширили перелік підстав для застосування поліцією електрошокерів

В Україні розширили перелік підстав для застосування поліцією електрошокерів

Укрінформ
Кабінет міністрів схвалив законопроєкт, яким пропонується розширити перелік підстав для застосування електрошокерів поліцейськими під час затримання порушників.

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомляє Міністерство внутрішніх справ України.

Уряд схвалив розроблений МВС законопроєкт, який вдосконалює питання застосування електрошокерів поліцейськими.

За словами заступника міністра внутрішніх справ Богдана Драп'ятого, проєкт пропонує розширити перелік підстав для застосування електрошокерів поліцейськими під час затримання правопорушників.

Зокрема це стосується тих, хто підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення та чинить опір або фізичну протидію поліцейському чи намагається втекти.

Окрім того, законопроєктом пропонується ввести заборону на використання електрошокових пристроїв у ділянці голови, шиї та статевих органів.

Драп'ятий зазначив, що електрошокери - це ефективний та відносно безпечний засіб, який дозволяє поліцейським контролювати ситуацію і проводити арешт з меншим ризиком травмування всіх учасників події, на відміну від вогнепальної зброї.

Він підкреслив, що ці спецзасоби є на озброєнні поліції у понад 100 країнах, бльшість з яких - держави розвиненої демократії, де питання захисту прав людини у пріоритеті.

“Продовжуємо працювати задля створення безпечного середовища для кожного!”, - наголосив заступник міністра.

Читайте також: Для супроводження працівників ТЦК виділили 513 поліцейських патрулів

Як повідомлялося, електрошокер - це один із видів зброї несмертельної дії поряд із газовою зброєю, пістолетами несмертельної дії, гумовими кийками, аерозолями сльозоточивої та подразнюючої дії.

У деяких країнах електрошокові пристрої призначені для самооборони і захисту від несанкціонованої дії та можуть використовуватися у випадках, коли неможливо застосовувати вогнепальну зброю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-