EGAP допоможе цифровізувати послуги для громад ще у трьох областях

EGAP допоможе цифровізувати послуги для громад ще у трьох областях

Укрінформ
Мінцифри та Фонд Східна Європа підписали меморандум про співпрацю в поширенні програми «Електронне урядування задля підзвітності влади та участі громади» (EGAP) ще на три області.

Про це у Телеграмі повідомила пресслужба Міністерства цифрової трансформації, передає Укрінформ.

«Мінцифри, Фонд Східна Європа, Сумська, Хмельницька та Херсонська ОВА підписали Меморандум про співпрацю в реалізації програми міжнародної технічної допомоги «Електронне урядування задля підзвітності влади та участі громади (EGAP)», - йдеться в повідомленні.

Меморандум передбачає розробку цифрових стратегій та програм інформатизації, запровадження електронних послуг, автоматизацію ЦНАП, впровадження електронного урядування та електронної демократії у громадах, які будуть відібрані обласними адміністраціями для пілотування проєкту.

Читайте також: У «Дії» запустили послугу бронювання працівників

Раніше до EGAP долучилися Волинська, Вінницька, Дніпропетровська, Луганська, Одеська, Чернігівська області. У межах програми в громадах модернізують та відбудовують ЦНАПи, розширюють перелік та якість надання офлайн-послуг, а також упроваджують інструменти електронної демократії та STEM-лабораторії.

Програма «Електронне урядування задля підзвітності влади та участі громади» (EGAP) фінансується урядом Швейцарії і виконується Фондом Східна Європа.

Як повідомляв Укрінформ, Федеральна рада Швейцарії на засіданні 7 червня продовжила підтримку України у сферах цифровізації та електронного урядування, затвердивши на ці цілі 58,7 млн ​​швейцарських франків (майже 66 млн доларів США) протягом наступних чотирьох років.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-