В Україні у червні 15 людей потрапили до лікарень з ботулізмом - МОЗ

В Україні у червні 15 людей потрапили до лікарень з ботулізмом - МОЗ

Укрінформ
В Україні у червні зафіксували 15 випадків захворювання на ботулізм.

Про це повідомило Міністерство охорони здоров’я України, передає Укрінформ.

“У червні 15 людей потрапили до лікарень із діагнозом ботулізм - переважно після вживання в’яленої риби та домашніх консервів з м’яса”, - ідеться в повідомленні.

Випадки ботулізму зафіксували у Дніпропетровській, Житомирській, Запорізькій, Київській, Миколаївській, Черкаській, Чернівецькій областях та Києві.

У МОЗ наголосили, що причиною хвороби в усіх випадках стали продукти домашнього виробництва: паштети, вʼялена риба, мʼясо. Пацієнтам була введена протиботулінічна сироватка.

Читайте також: В Україні проведуть додаткову вакцинацію проти дифтерії та правця

Наразі сироваткою забезпечені всі області України, запевнили у МОЗ і застерегли, що влітку зростає ризик харчових отруєнь, зокрема захворювання на ботулізм, яке є вкрай небезпечним і навіть смертельним, якщо вчасно не розпочати лікування.

Загалом з початку року медики вже зареєстрували 39 випадків захворювання проти 45 випадків за аналогічний період минулого року.

Як повідомляв Укрінформ, в Україні понад 17% проб води з місць купання у водоймах не відповідають нормам, дослідження фахівцями якості води у межах пляжів зафіксували перевищення рівня вмісту кишкової палички.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-