В Україні з початку року - 151 пожежа через повербанки, зарядні станції та генератори

В Україні з початку року - 151 пожежа через повербанки, зарядні станції та генератори

Укрінформ
В Україні з початку року через експлуатацію повербанків зафіксовано 77 пожеж, зарядних станцій – 38 пожеж, генераторів – 36 займань.

Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» розповів фахівець відділу забезпечення оперативно-рятувальної служби Управління цивільного захисту ДСНС України Владислав Багнюк, передає Укрінформ.

«За даними територіальних органів ДСНС за перші шість місяців 2024 року сталося 36 пожеж, причинами яких стала експлуатація генераторів», – розповів Багнюк.

Також, за його словами, за цей період зареєстровано 38 пожеж, причинами яких стали зарядні станції, 77 пожеж спричинили загоряння повербанків, при чому 11 з них – через вибух повербанків.

Читайте також: Автономне електроживлення: вибираємо потрібний пристрій

Стосовно генераторів Владислав Багнюк нагадує, що для того, щоб не виникало подібних випадків, слід дотримуватися елементарних правил: розміщувати генератор виключно на вулиці на відстані не менш як 6 метрів від стін будівель; забороняється розміщувати генератор у замкнутих приміщеннях, які не мають вентиляції, вибухонебезпечному середовищі, у підвалах, на цокольних поверхах. Забороняється курити, користуватися джерелами відкритого вогню під час експлуатації генераторів. Також не можна об’єднувати генератори у ланцюг, перебувати поруч з генераторами стороннім особам і перевищувати максимально допустимий струм вихідного роз’єму генератора.

Щодо зарядних станцій та повербанків, фахівець радить не розміщувати акумулятори поблизу джерел тепла, не залишати їх на підвіконні, чи автомобілях у спеку. «Також небезпеку може становити розміщення акумуляторів в умовах підвищеного запилення чи вологи», – розповів Владислав Багнюк.

Читайте також: В Івано-Франківську через пожежу генератора у багатоповерхівці евакуювали людей

Як повідомлялося, у суботу, 20 липня, розпочала роботу урядова гаряча лінія “СТРУМ”, на яку можуть звертатися громадяни й бізнес з питань, пов’язаних з енергетичною галуззю.

Фото: ДСНС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-