Австрія прийняла на лікування двох онкохворих дітей з «Охматдиту»

Австрія прийняла на лікування двох онкохворих дітей з «Охматдиту»

Укрінформ
Австрія прийняла на лікування двох онкохворих хлопчиків з київської лікарні "Охматдит", яка зазнала ракетного удару військ РФ.

Як передає Укрінформ, про це повідомив у соцмережі Х федеральний канцлер Австрії Карл Негаммер.

"Після руйнівної російської атаки на українську дитячу лікарню Австрія негайно запропонувала допомогу. У зразковій співпраці між МЗС та МВС Австрії, ÖGK та українською владою ми змогли вивезти двох важкохворих дітей до Австрії, щоб продовжити їх лікування", - написав він.

Посол України в Австрії Василь Химинець подякував главі австрійського уряду за його особисту участь у швидкій допомозі українським дітям.

Читайте також: Німеччина прийняла на лікування ще вісьмох дітей з «Охматдиту»

"Допомога федерального уряду була запропонована негайно, українські діти-пацієнти вже перебувають у клініках Австрії на лікуванні. Зразковий приклад!", - написав дипломат у соцмережі Х.

За інформацією Kronen Zeitung, на лікування до Австрії були доставлені 12-річний Владислав та 13-річний Юрій, які мають онкологічні захворювання. Зараз вони проходять курс хімієтерапії у лікарнях Граца та Зальцбурга.

Наразі австрійська сторона розглядає питання про допомогу іншим дітям.

Читайте також: Працівники компанії з Південної Кореї зібрали гроші на відбудову «Охматдиту»

Як повідомляв Укрінформ, після початку повномасштабної війни РФ проти України Австрія прийняла на лікування 80 важкохворих українців.

8 липня Росія завдала масованих ударів по Києву, Дніпру, Краматорську, Кривому Рогу, Слов'янську. У столиці одна з ракет влучила в будівлю дитячої лікарні "Охматдит".

Фото: BKA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-