Ректор університету Шевченка: більшість вступників цьогоріч становлять жінки - 69%

Ректор університету Шевченка: більшість вступників цьогоріч становлять жінки - 69%

Укрінформ
За гендерним зрізом цьогоріч 69% вступників становлять жінки, 31% – чоловіки.

Як передає Укрінформ, такі дані оприлюднив під час брифінгу ректор Київського національного університету імені Тараса Шевченка Володимир Бугров.

У повідомленні, підготовленому до брифінгу, вказується, що станом на ранок 23 липня Київський національний університет імені Тараса Шевченка отримав 7167 заяв, Національний університет «Львівська політехніка» – 4949, Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича – 4766.

«За гендерним зрізом 69% вступників становлять жінки, 31% – чоловіки», – розповів Бургов.

Ректор також розповів про десять найпопулярніших спеціальностей за поданими заявами. На першому місці «Філологія», на другому «Право», на третьому «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії», на четвертому «Психологія», на п’ятому «Журналістика», на шостому «Інженерія програмного забезпечення», на сьомому «міжнародні економічні відносини», на восьмому «Економіка», на дев’ятому «Комп’ютерні науки» і на десятому «Маркетинг».

Читайте також: Вступники на бакалаврат зможуть подати до 15 заяв - Міносвіти

Бургов при цьому відзначив, що не радує динаміка подання заяв на STEM-спеціальності (природничі науки, технології, інженерія та математика). «Маємо явні перекоси. Саме тому держава стимулює вступників та вступниць подаватися саме на спеціальності природничого, інженерного, технічного та математичного профілю. Це суттєва біда», – розповів ректор.

Як повідомляв Укрінформ, у 2024 році вступна кампанія на бакалаврат розпочалася 1 липня реєстрацією електронних кабінетів.

Формування рейтингових списків вступників і надання рекомендацій до зарахування на бюджет - не пізніше 5 серпня.

Вступники, які отримали рекомендації, мають виконати вимоги до зарахування на бюджетні місця до 18 години 8 серпня.

Зарахування вступників на навчання на бюджет проводиться не пізніше 10 серпня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-