Переселенців, діти яких продовжать навчання онлайн, не позбавлять виплат - Верещук

Переселенців, діти яких продовжать навчання онлайн, не позбавлять виплат - Верещук

Укрінформ
Внутрішьо-переміщені особи, діти яких і з нового навчального року навчатимуться в онлайн-режимі, не будуть позбавлені виплат, якщо вони їх отримують згідно з законодавством.

Про це під час брифінгу в Миколаєві повідомила віцепрем'єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук, передає Укрінформ.

"До мене звертаються люди з числа ВПО, які скаржаться на те, що деякі представники місцевої влади погрожують позбавити їх виплат, якщо діти не навчатимуться в офлайн-режимі з 1 вересня. Це неправда, ніхто не має права позбавити виплат тільки за те, що діти не навчатимуться в очному режимі. Тому хочу заспокоїти мам, які хвилюються з цього приводу", - сказала Верещук.

Вона також зазначила, що прийнято рішення з 1 вересня продовжити на пів року виплати людям з числа ВПО, які їх до цього отримували.

Читайте також: Школярі навчатимуться у наступному році третину літа - постанова уряду

"Було прийнято рішення на урядовому рівні, що виплати ВПО будуть продовжені тим категоріям, які їх зараз отримують. Йдеться про 1,5 млн осіб. Також ми звернулися до Міністерства соціальної політики з проханням розширити коло отримувачів цієї допомоги. Наразі очікуємо від них відповідь", - наголосила віцепрем'єрка.

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій спільно з міжнародними партнерами реалізують три житлові проєкти, які забезпечать понад 3 тисячі квартир для внутрішніх переселенців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-