Добудова музею Голодомору: представили художню концепцію майбутньої експозиції

Добудова музею Голодомору: представили художню концепцію майбутньої експозиції

Фото
Укрінформ
У Національному музеї Голодомору-геноциду відбулася офіційна передача вступної художньої концепції основної експозиції другої черги музею.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

В. о. генерального директора музею Леся Гасиджак зауважила, що вступна художня концепція дає перше уявлення про те, якою буде майбутня експозиція. За її словами, експозицію відкриватиме розповідь про економічний потенціал України на початку ХХ століття. Велика частина стендів буде присвячена людям, які рятували одне одного, завдяки яким зберігалася пам'ять про Голодомор.

«Ми нарешті зможемо розказати кожному українцю і гостю України про те, що було причиною і передумовою вчинення геноциду, який механізм було застосовано, як ми виживали і як ми перемогли... Також - що є геном нашої сили, через що ми вже третій рік боремося і протистоїмо такому сильному ворогу, яким є Росія сьогодні», - сказала вона.

Керівниця закладу розповіла, що площа будівлі другої черги 15 тисяч квадратних метрів, експозиція займатиме майже 4 тисячі кв. м.

"Це буде абсолютно комплексна сучасна експозиція... Буде багато мультимедіа, будуть мистецькі рішення для того, щоб передати певну емоцію. Будуть документи", - сказала вона.

До створення візуальної частини концепції залучали одних із найкращих європейських дизайнерів із компаній Nizio Design International (Польща) та Haley Sharpe Design (Велика Британія).

Музей Голодомору отримав художню концепцію майбутньої експозиції другої черги / Фото: Володимир Тарасов, Укрінформ

Проєкт створено завдяки недержавним коштам українських благодійників, яких об'єднав Міжнародний благодійний фонд Музею Голодомору, залучивши і сплативши понад 800 тис. доларів.

Читайте також: У Мюнхені освятили новий пам’ятник жертвам Голодомору

Як повідомляв Укрінформ, Національний музей Голодомору-геноциду утворено за наказом Кабінету міністрів 8 липня 2009 року, а фактичне відкриття музею відбулося у серпні 2009 р.

Перша черга Національного музею Голодомору-геноциду (Меморіал жертв Голодомору) зведена у 2008—2010 роках. Меморіальний комплекс відвідують офіційні делегації іноземних держав.

Верховна Рада у липні 2024 року ухвалила закон щодо діяльності Національного музею Голодомору-геноциду, що передбачає створення експертної та наглядової рад.

Ухвалення закону є умовою для надання урядом Канади близько 420 млн гривень на добудову музею, а також додаткової фінансової підтримки від меценатів і діаспори на облаштування експозиції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-