Медведчук є підозрюваним у трьох кримінальних справах - прокуратура

Медведчук є підозрюваним у трьох кримінальних справах - прокуратура

Укрінформ
Колишній народний депутат Віктор Медведчук проходить як підозрюваний у трьох кримінальних провадженнях, також перевіряється його причетність до вчинення низки злочинів у рамках інших справ.

Про це в ефірі телемарафону "Єдині новини" сказала речниця Офісу генерального прокурора (ОГП) Надія Максимець, передає кореспондент Укрінформу.

"Станом на сьогодні екснардеп фігурує як підозрюваний у щонайменше трьох кримінальних провадженнях. Це стосується держзради, це економічний злочин. На цьому тижні йому було повідомлено третю підозру - щодо нафтопроводу. У ще кількох провадженнях перевіряється його причетність до вчинення злочинів", - сказала вона.

Максимець зазначила, що тут йдеться про злочини проти основ нацбезпеки, колаборацію, сприяння терористичним організаціям та інші правопорушення.

"Якщо говорити про загальні санкції інкримінованих статей, то вони передбачають значне покарання - у вигляді позбавлення волі аж до 15 років або навіть довічне ув'язнення - це що стосується наприклад, держзради", - повідомила речниця.

Читайте також: Медведчуку і спільникам повідомили про підозру у справі нафтопроводу «Самара-Західний напрямок»

Відповідаючи на запитання про справу щодо нафтопроводу "Самара-Західний напрямок", де фігурує Медведчук, вона зазначила, що після того, як у 2014-2015 роках право України на володіння цим нафтопроводом було підтверджено Апеляційним і Вищим господарським судами, через Рівненський господарчий суд було повернуто право власності (на цей нафтопровід - ред.) дочірньому підприємству РФ.

"Для цього був залучений експерт, неправдивий висновок якого був використаний у судовому засіданні, і це стало основою для скасування попередніх рішень. Відтак Україна втратила цей об'єкт. У подальшому відбувся продаж труби афільованому підприємству, це фірма у Швейцарії. Але фактично керівництво цим об'єктом здійснювалося через дочірню компанію РФ", - заявила Максимець.

За даними слідства, організаторами цієї схеми був екснардеп спільно з чотирма особами, і усім їм наразі повідомлено про підозру.

"Станом на кінець 2017 року збитки, які понесла держава, становили понад 1,4 млрд грн. Але у лютому цього року ВС підтвердив право України на українську частину цього нафтопроводу", - зазначила речниця.

Як повідомлялося, СБУ і НАБУ зібрали масштабну доказову базу у справі нафтопроводу "Самара-Західний напрямок" і повідомили про підозру колишньому народному депутату Віктору Медведчуку та його спільникам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-