Вбивство Фаріон: поліція опитала 900 свідків та перевірила 170 відеокамер

Вбивство Фаріон: поліція опитала 900 свідків та перевірила 170 відеокамер

Укрінформ
У рамках розслідування кримінального провадження про вбивство української громадської діячки Ірини Фаріон слідчі допитали 900 свідків і призначили 22 судові експертизи.

Про це під час брифінгу заявив голова Нацполіції Іван Вигівський, передає кореспондент Укрінформу.

«900 свідків було допитано у рамках цього кримінального провадження. Максимально сили Нацполіції і (поліції - ред.) Львівської області були задіяні. У рамках цієї справи було призначено 22 судові експертизи», - сказав Вигівський.

За його словами, у ході слідства з камер було зібрано понад 9000 фотозображень.

«У нас було фотозображення, яке всі бачили. Ми зробили (відповідне - ред.) відтворення з тими свідками, які знаходилися там фактично у момент вчинення цього зухвалого злочину, і чітко розуміли, що саме ця особа вчинила цей злочин. За допомогою відповідних аналітичних програм були співпадіння, у нас відпрацьований величезний масив людей - це тисячі осіб», - заявив голова НПУ.

Читайте також: Зброю, із якої вбили Фаріон, ще не знайшли - глава МВС

Вигівський поінформував, що у підсумку визначилася група з 80 осіб (яких перевіряли на причетність до вчинення цього злочину - ред.).

За словами міністра внутрішніх справ Ігоря Клименка, нижня частина обличчя фігуранта не була закрита.

«І це - ці 80 осіб, про яких ми сказали, яких ми вже визначили, і кожного потрібно було перевірити. Це була минула неділя і минулий понеділок цілодобової рутинної роботи. Тому ми не давали ніякої інформації. Але ми дуже багато залучали і спеціалістів центрального апарату, відповідне програмне забезпечення, яке дозволяло нам швидко встановити, схожа чи не схожа ця частина обличчя цих громадян», - пояснив очільник МВС.

Окрім цього, перевірялася інформація (окрім збігів у зовнішності, щодо місцезнаходження цих осіб - ред.) за місцем проживання, навчання за певний час тощо, заявив міністр.

Окрім цього, слідство проаналізувало відео зі 170 камер спостереження.

«Зверніть увагу на окуляри, які закривають пів обличчя, і (це було - ред.) важко нам і нашим аналітикам провести роботу, щоб ідентифікувати особу. Ця особа знаходилася у такому (сталому - ред.) положенні (певний час, коли проводила спостереження - ред.). Він нікуди не відходив, не їв, не жував гумку, взагалі не реагував (на зовнішні фактори - ред.). Навіть напередодні, коли Фаріон поверталася до свого під'їзду, він бачив, що вона йде, але навіть не повернув голову. І ми це точно знаємо, за показами свідків», - поінформував Клименко.

Глава МВС запевнив, що вони зробили все, щоб це затримання пройшло достатньо професійно.

Читайте також: Підозрюваний у вбивстві Фаріон міг готувати ще замахи на політиків - МВС

«Йдеться про сотні правоохоронців, які були задіяні у цих заходах. 100 га лісу, населені пункти, які ми перевіряли - а ми перевіряли кожну квартиру, кожен будинок, ми перевіряли всі доріжки, які йдуть у лісі тощо. Це і величезна кількість свідків, камер - як камер «Безпечної Львівщини», так і приватних камер. Ми навіть провели кілька слідчих експериментів щодо цього злочину, хто його скоїв і як», - заявив міністр.

За словами Клименка, фігурант був затриманий у четвер, приблизно о першій дня.

Як повідомлялося, ввечері 19 липня у Львові невідомий стріляв у Фаріон. Унаслідок поранень вона померла у лікарні.

25 липня стало відомо, що ймовірного вбивцю Фаріон затримали у Дніпрі. Ним виявився 18-річний хлопець.

Міністр внутрішніх справ Ігор Клименко поінформував, що затриманий є жителем Дніпра. За його словами, фігурант готувався до вчинення цього злочину мінімум 2 місяці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-