Постріл у Фаріон був скоєний з відстані 1,5 метра - Клименко

Постріл у Фаріон був скоєний з відстані 1,5 метра - Клименко

Укрінформ
Убивство української громадської діячки Ірини Фаріон сталося у момент, коли вона чекала таксі. Сам постріл був скоєний з відстані 1,5 метра.

Про це поінформував міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко, передає Укрінформ.

"Вбивство мовознавиці відбулося, коли та з валізою чекала на машину служби таксі біля свого будинку. Камери спостереження не охоплювали місце злочину, але за попередніми даними слідства, вбивця наблизився до жертви на відстань близько 1,5 метра", - сказав він.

Брифінг МВС про затримання підозрюваного у вбивстві Фаріон / Фото: Анастасія Смольєнко. Укрінформ

Зокрема, на відео із записами із камер відеоспостереження видно, як підозрюваний у панамі та велоокулярах наближається до місця злочину, кілька секунд готується до нього і вдягає рукавиці.

"Одягаючи ці рукавиці, він (підозрюваний у вбивстві - ред.) зайшов в арку, заслав патрон і підійшов до пані Фаріон", - зазначив Клименко.

За попередніми даними, після пострілу стрілець швидко втік - камера спостереження захопила момент, на якому чоловік біжить вулицею.

Відео: Національної поліції України

"За два дні після цього підозрюваний виїхав зі Львова залізницею. Це 21 липня, якраз у день прощання із пані Іриною Фаріон. Уже зранку він прибув до Дніпра", - поінформував очільник МВС.

Читайте також: У Львові обирають запобіжний захід підозрюваному в убивстві Фаріон

Як повідомлялося, увечері 19 липня у Львові було скоєно замах на Ірину Фаріон. Унаслідок поранення в скроню вона померла у лікарні.

25 липня стало відомо, що ймовірного вбивцю Фаріон затримали у Дніпрі. Йому вручили підозру, прокурори проситимуть про тримання підозрюваного під вартою без права внесення застави.

За словами Клименка, зброю, з якої була вбита Ірина Фаріон, поки що не знайшли.

Міністр поінформував, що по прибуттю на місце вбивства Фаріон поліцейські вилучили гільзу калібром 9х18 мм. Наразі вона на експертному дослідженні.

Очільник МВС заявив, що зброя специфічна, не бойова, і що патрони поступили в Україну у 2017-2018 роках, у кількості близько 1 млн штук. Наразі слідство встановлює, коли і де вона була придбана.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-