Україна і НАТО створять п'ять реабілітаційних центрів для військових - Умєров

Україна і НАТО створять п'ять реабілітаційних центрів для військових - Умєров

Фото
Укрінформ
Міністр оборони Рустем Умєров наголосив на важливості впровадження в Україні ефективної системи реабілітації військових.

Про це він сказав під час І Міжнародного конгресу з військової медицини та ментального здоров'я «Воїн: життя, здоров'я, боєздатність», повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Буде розроблена і впроваджена ефективна система реабілітації, яка допоможе військовослужбовцям повернутися до служби після травм та хвороб. Це включатиме програму ментального відновлення військових. Наша мета - забезпечити оптимальну реабілітацію залежно від того, чи людина повертається до строю, чи буде переходити в цивільне життя», - сказав міністр.

За його словами, разом із НАТО Україна завершить створення п'яти центрів проєкту «Реноватор» - сучасних реабілітаційних центрів для військових. У кожному такому центрі будуть впроваджені сучасні технології, а фахівці забезпечать якісне лікування і реабілітацію воїнів.

Міжнародний конгрес з військової медицини та ментального здоров'я під назвою «Воїн: життя, здоров'я, боєздатність» / Фото: Олександр Клименко, Укрінформ

І Міжнародний конгрес з військової медицини та ментального здоров'я «Воїн: життя, здоров'я, боєздатність» проходив 27 липня у Києві. Захід організований за підтримки Міністерства оборони.

Читайте також: Зеленський відвідав воїнів, які лікуються після поранень

Як повідомляв Укрінформ, торік у реабілітаційних закладах Міноборони відновлення пройшли понад 20 тисяч військовослужбовців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-