Іспанське агентство AECID планує долучитися до гуманітарного розмінування в Україні

Іспанське агентство AECID планує долучитися до гуманітарного розмінування в Україні

Укрінформ
Іспанське агентство міжнародного співробітництва у сфері розвитку (AECID) розгляне можливість долучитися до участі у проєктах гуманітарного розмінування, а також співфінансування.

Про це йшлося під час зустрічі представників Міністерства економіки з делегацією AECID, повідомляє Укрінформ з посиланням на Мінекономіки.

«У сфері протимінної діяльності в України сьогодні створена широка міжнародна коаліція - до участі у вирішенні різноманітних питань залучені країни, міжнародні організації, донори, виробники. Ми постійно працюємо над розширенням співпраці з партнерами та маємо пропозиції за різними напрямками роботи в цій сфері. У нас є проєкти, пов’язані з інноваціями у сфері даних, до яких вони можуть долучатися. Ми заохочуємо посилення співпраці з українськими виробниками, з операторами протимінної діяльності, що прискорить розмінування українських земель», - підкреслив заступник міністра економіки Ігор Безкаравайний.

Він також зауважив, що український уряд працює над створенням ринку розмінування. Уже запущено програму компенсації аграріям, які придбали послугу з розмінування своїх земель, і є вже 90 заявок фермерів на допомогу від держави.

Заступник міністра економіки Володимир Кузьо зазначив, що Україна зацікавлена в залученні інвестицій в економіку та посиленні співпраці українського та іспанського бізнесу. Бізнес Іспанії також виявляє інтерес до роботи в Україні. Зокрема, місяць тому відбувся українсько-іспанський бізнес-форум за участю представників понад двох десятків великих іспанських компаній.

«Ми підготували Інвестиційний довідник, який включає огляд інвестиційного ландшафту України, аналіз пріоритетних секторів - енергетики, інфраструктури, аграрного сектору, зеленої металургії, фармацевтики, критичних матеріалів та ІТ. Крім того, довідник пропонує до уваги інвесторів 95 інвестиційних проєктів на суму $27 мільярдів. Довідник допоможе інвесторам зорієнтуватися в можливостях, які пропонує Україна», - зазначив Кузьо.

Читайте також: Іспанія передасть Україні у вересні нову батарею ЗРК Hawk

Під час зустрічі сторони обговорили можливості залучення іспанських агентств до фінансування проєктів в Україні та підтримки МСБ, самостійно та в партнерстві з міжнародними фінансовими організаціями.

Представники AECID зазначили, що готові співфінансувати разом з МФО проєкти у сфері інжинірингу, енергетики, транспорту, постачання обладнання, тощо.

Як повідомлялось, в Україні AECID реалізувало та реалізує низку проєктів. Зокрема, Іспанія через AECID запустила безпрецедентний гуманітарний пакет на загальну суму понад €55 мільйонів у 2022-2023 роках. AECID підтримали українську систему лікарень матері та дитини, придбавши 30 мобільних інкубаторів для передчасно народжених дітей.

Фото: me.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-