В Україні учні відстають від шкільної програми щонайменше на два роки - Лісовий

В Україні учні відстають від шкільної програми щонайменше на два роки - Лісовий

Укрінформ
Міністерство освіти і науки розробило політику, що дозволить створити умови для якісного навчання для всіх категорій учнів в Україні, щоб подолати освітні втрати.

Про це заявив міністр освіти і науки Оксен Лісовий в ефірі телемарафону «Єдині новини».

«До війни ми мали одну категорію дітей - діти, які навчаються у школі. Сьогодні ця категорія «розірвана» на різні групи, для кожної з яких потрібно створювати спеціальні умови для навчання. Діти за кордоном, діти - ВПО, діти на прифронтових територіях, діти на ТОТ - всі вони громадяни України та людський капітал, який є для держави важливим. Тож ми розробили нашу політику, той наказ (№850 - ред.), щоби профілізувати освіту для кожної з цих категорій, щоб зробити її максимально якісною, щоб подолати, зокрема, освітні втрати», - зазначив Лісовий.

Лісовий констатував, що сьогодні Україна має колосальні освітні втрати. За його словами, учні відстають від освітньої програми щонайменше на два роки.

«Дитина у восьмому класі володіє академічними знаннями на рівні шостого. У 2022 році досить відоме дослідження, яке проводила Організація економічного співробітництва та розвитку, зафіксувало освітні втрати від півтора до 2,5 року відставання від освітньої програми. Але це у 2022 році. Після цього ми мали майже два роки перебування дітей в онлайновому навчанні, в умовах стресу, коли освітній процес переривається через тривоги, енергетичні проблеми», - підкреслив він.

Читайте також: В Україні планують повернути 300 тисяч школярів до очного навчання

Міністр наголосив, що перемога України означає також відбудовану модерну державу з сильною економікою й потужними безпековими структурами. Він зазначив, що це можна забезпечити, формуючи людський капітал, який буде працювати в високоефективній економіці й генеруватиме інновації.

Як повідомлялося, МОН у співпраці з віцепрем’єр-міністром Михайлом Федоровим запустило комплексну політику «Школа офлайн», що має на меті повернути 300 тисяч українських учнів до очного навчання.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-