У ліцеї МВС цьогоріч наберуть 475 учнів

У ліцеї МВС цьогоріч наберуть 475 учнів

Ексклюзив
Укрінформ
У ліцеї безпекового спрямування Міністерства внутрішніх справ у цьому році вперше наберуть учнів - загалом 475 осіб.

Про це в інтерв’ю Укрінформу заявила держсекретарка МВС Інна Ящук.

«Діти у нас будуть на повному державному утриманні. І це будуть діти героїв, діти працівників органів сектору безпеки і оборони... У п’ять ліцеїв МВС у цьому році будуть набрані 475 осіб», - зазначила Ящук.

За її словами, понад місяць тому був оголошений набір у ці ліцеї для навчання у 10-11 класах. На сьогодні МВС отримало понад 1100 заявок.

«Більш як половину із цих заяв молодь і їхні батьки подали в онлайн-режимі. До 31 липня ми працюємо над прийомом документів, сама ж вступна кампанія триватиме до 14 серпня», - сказала Ящук.

Вона уточнила, що пріоритет надається родинам загиблих військовослужбовців, захисників, які втратили здоров’я і були демобілізовані, а також родинам оборонців.

Можливості вступу для дітей із цивільних родин у цьому році не передбачені. «Але як із цим буде у наступному році, поживемо - побачимо», - сказала вона.

За словами Ящук, п'ять ліцеїв - у Києві, Дніпрі, Кривому Розі, Івано-Франківську та Вінниці - покриють усі основні регіони України.

Держсекратарка МВС зазначила, що навчальний рік у них розпочнеться 2 вересня, як і по всій Україні. Із Міносвіти погоджено держстандарт для ліцеїв безпекового спрямування МВС.

«У цих ліцеях у процесі навчання будуть застосовуватися найсучасніші технології і методики... Ми хочемо, щоб діти здобули фундаментальні, якісні знання. Тому наразі у цих ліцеях укомплектовується штат викладачів із кращих учителів України. У них будуть працювати як викладачі і військові, і цивільні особи. Я вірю у те, що це будуть найкращі ліцеї в Україні, які покажуть нову якість освіти», - переконана вона.

Читайте також: В Україні затвердили держстандрат профільної середньої освіти - яких змін чекати

Водночас Ящук допустила розширення мережі ліцеїв, «якщо у подальшому (можливо, у наступному році) ми будемо мати ширший запит щодо цього і бюджет буде дозволяти».

Як повідомлялося, 17 червня в Україні розпочався прийом заявок на вступ до ліцеїв безпекового спрямування та національно-патріотичного виховання Міністерства внутрішніх справ.

Учні будуть перебувати в них цілодобово, а старшими вихователями у них будуть військові, які мають досвід бойових дій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-