На підконтрольну Україні територію повернули ще двох дітей

На підконтрольну Україні територію повернули ще двох дітей

Укрінформ
Із тимчасово окупованої території Херсонської області вдалося повернути двох дівчаток 3 і 5 років разом із матір’ю.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

«На гарячу лінію Мінреінтеграції звернулася жінка із проханням допомогти евакуювати з окупованого села на Херсонщині її дочку і двох маленьких онучок 3 і 5 років. Виїхати самотужки вони не змогли», - ідеться в повідомленні.

Зазначається, що повернення родини стало можливим завдяки співпраці представників Мінреінтеграції з Громадською спілкою «Українська мережа за права дитини».

«Підготовка маршруту тривала майже 10 днів, а дорога — 5. Наразі діти разом із матір’ю успішно дісталися на контрольовану урядом України територію», - зауважили в Мінреінтеграції.

У відомстві підкреслюють, що про випадки незаконного переміщення дітей на ТОТ або територію РФ необхідно повідомити профільному фахівцю Мінреінтеграції Наталії Ємець за номером: (050) 562-03-13. Також можна звернутися на гарячі лінії: Мінреінтеграції — 1548 або Національного інформаційного бюро — 1648.

Читайте також: В Україну з тимчасово окупованих територій повернули ще 13 дітей

Як повідомляв Укрінформ, минулого тижня на підконтрольну Україні територію повернули ще сімох дітей із тимчасово окупованих районів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-