Підземні й наземні укриття: Шмигаль доручив максимально готувати школи до очного навчання

Підземні й наземні укриття: Шмигаль доручив максимально готувати школи до очного навчання

Укрінформ
Пріоритетами уряду у сфері освіти на сьогодні є створення безпечних умов навчання та водночас максимальне охоплення очним навчанням.

Про це повідомив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль у Телеграмі, передає Укрінформ.

«Пріоритетами Уряду у сфері освіти на сьогодні є створення безпечних умов навчання та водночас максимальне охоплення очним навчанням», - поінформував він.

Очільник уряду зазначив, що за підсумками Конгресу місцевих і регіональних влад при Президентові України сьогодні було проведено нараду за участі міністра освіти, Міністра внутрішніх справ, керівника ДСНС, заступника керівника Офісу Президента та голів ОВА щодо використання найпростіших укриттів у закладах освіти.

Читайте також: Міносвіти запускає гарячу лінію «Школа офлайн»

Він наголосив, що не всі найпростіші укриття наразі відповідають безпековим вимогам.

Водночас Шмигаль доручив вжити заходів щодо облаштування підвальних приміщень для укриттів у закладах освіти, де такі приміщення є.

«У тих закладах, де вони відсутні або непридатні, протягом тижня МОН і ДСНС спільно з ОВА мають напрацювати технічні рішення для кожного закладу освіти, які дозволять облаштувати безпечні наземні укриття», - підкреслив глава уряду.

Читайте також: Одним із пріоритетів для влади є офлайн-навчання для дітей там, де це можливо - Зеленський

Прем’єр наголосив, що влада має підійти до цього питання з усією відповідальністю, «адже безпека дітей — найголовніше завдання».

Як повідомляв Укрінформ, для учнів Покровського ліцею №8 на Дніпропетровщині збудують нове протирадіаційне укриття. Вартість проєкту – 147,8 мільйона гривень.

Фото: Шмигаль/Телеграм

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-