Вакцину проти вітряної віспи отримали десять областей

Вакцину проти вітряної віспи отримали десять областей

Фото
Укрінформ
В Україні десять областей отримали 20 тисяч доз вакцин проти вітряної віспи для безоплатних щеплень дітей і дорослих із груп ризику.

Про це повідомляє Міністерство охорони здоровʼя, передає Укрінформ.

“Вакцина була розподілена між 10 областями відповідно до показників захворюваності. Протягом кількох тижнів обласні центри контролю та профілактики хвороб здійснюватимуть розподіл отриманих вакцин в межах своїх регіонів та проводитимуть щеплення в організованих дитячих колективах. Також ЦКПХ співпрацюватимуть з військовим командуванням та в разі потреби забезпечуватимуть вакцину для проведення щеплень військових, зокрема у навчальних колективах”, - поінформував заступник міністра охорони здоровʼя, головний державний санітарний лікар Ігор Кузін.

Вакцину отримали такі обласні центри контролю та профілактики хвороб: Вінницький, Волинський, Дніпропетровський, Івано-Франківський, Київський, Львівський, Одеський, Полтавський, Тернопільський, Чернівецький регіони та міста Києва.

Загалом було розподілено 20 190 доз вакцини (виробник — Нідерланди), вони надійшли як гуманітарна допомога від Австрії.

В Україні передбачені безоплатні щеплення за Національним календарем профілактичних щеплень проти 10 захворювань: туберкульозу, поліомієліту, дифтерії, кашлюка, правця, кору, гепатиту B, гемофільної інфекції, краснухи, епідемічного паротиту. Для дорослих передбачена ревакцинація кожні 10 років проти дифтерії та правця.

Читайте також: У Києві збільшилася кількість госпіталізацій через коронавірус - КМДА

Вакцина проти вітряної віспи (вітрянки) в Україні є рекомендованою, вона не закуповується коштом державного бюджету.

Вітряна віспа (вітрянка) — це високоінфекційне гостре вірусне захворювання, що переважно вражає дітей. Максимальна кількість тих, хто інфікується, припадає на вікову групу 2–4 роки.

Як повідомляв Укрінформ, у червні Державна комісія з питань ТЕБ та НС ухвалила рішення про проведення додаткової кампанії з вакцинації проти дифтерії та правця, а також про посилення контролю за якістю питної води.

Фото: МОЗ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-