СБУ викрила активістку з Луганщини, яка збирає «гуманітарну допомогу» для окупаційного війська

СБУ викрила активістку з Луганщини, яка збирає «гуманітарну допомогу» для окупаційного війська

Укрінформ
СБУ задокументувала діяльність активістки «Единой России», яка збирає «гуманітарну допомогу» для окупантів з допомогою структур у Татарстані та Луганську.

Про це 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській області повідомило в Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Встановлено, що мешканка Привілля, що поблизу Лисичанська, з 2023 року працює на «партійному каналі» надходження до окупованого регіону вантажів з допомогою для російських військ. Вона замовляє необхідне окупантам оснащення через партійні структури та «волонтерські організації» у Татарстані та у тимчасово захопленому Луганську. Отриману допомогу передає представникам ЗС РФ, які воюють проти нашої країни», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що в такий спосіб у 2023-2024 роках зловмисниця організувала надходження до окупаційних підрозділів на Луганщині не лише одягу й продуктових наборів, а й кількох партій квадрокоптерів, маскувальних сіток, окопних свічок та інших предметів військового призначення.

Крім того, колаборантка веде пропагандистську діяльність з просування партійних проєктів «Единой России» та нав’язування мешканцям окупованого Лисичанська російської ідентичності.

Читайте також: СБУ затримала шістьох громадян України за заклики до підтримки збройної агресії РФ

Їй повідомлено про підозру в пособництві державі агресору. За цей злочин ч. 1 ст. 111-2 Кримінального кодексу України передбачає до 12 років позбавлення волі та конфіскацію майна.

Досудове розслідування проводять слідчі ГУ СБУ в Донецькій та Луганській області за процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури.

Як повідомляв Укрінформ, СБУ викрила ще двох «депутатів» т. зв. «народної ради ЛНР».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-