Експрацівника Міністерства освіти та науки судитимуть за приниження гідності українців

Експрацівника Міністерства освіти та науки судитимуть за приниження гідності українців

Укрінформ
Колишнього працівника Міністерства освіти та науки, який у публікації висміяв незалежність України, судитимуть за приниження національної честі та гідності українців.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Київська міська прокуратура.

Йому інкримінують ч. 1 ст. 161 Кримінального кодексу України (вчинення умисних дій, спрямованих на приниження національної честі та гідності).

Досудовим розслідуванням встановлено, що обвинувачений, який на той момент працював у міністерстві, на власній сторінці в соціальній мережі Фейсбук розмістив публікацію із заголовком “Про выход Украины и прибалтийских республик из состава СССР. Лонгрид”.

Зокрема, у дописі він зауважував, що “незалежність не всім колишнім країнам СРСР пішла на користь”. А незалежність України назвав "кидаловом" і розкритикував листівки, які агітували голосувати за вихід України з СРСР 1 грудня 1991 року, стверджуючи, що люди голосували не за незалежність, а за обіцянки швидкого збагачення.

Читайте також: «Ти вірний Україні - ти що, нацист?». Правозахисники знайшли нові докази спланованої політики нападу Росії на цивільних в окупації

Таким чином обвинувачений поширив думки, погляди та переконання, зміст яких є образливим для українського народу, принижує його національну честь та гідність на ґрунті національної належності, політичних та ідеологічних переконань.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком до трьох років.

Як повідомляв Укрінформ, Митрополиту Черкаської єпархії Української православної церкви Московського патріархату оголосили чергову підозру за фактом розпалювання релігійної ненависті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-