У Львові провели арттерапевтичний майстерклас для пацієнтів центру «Незламні»

У Львові провели арттерапевтичний майстерклас для пацієнтів центру «Незламні»

Фото
Укрінформ
У Львові в Національному реабілітаційному центрі "Незламні" (Unbroken) відкрили виставку "Ритми українського авангарду" і провели арттерапевтичний майстерклас для військових, які перебувають на відновленні.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

На виставці представлені 18 живописних творів митців з Києва, Львова, Харкова. Художники і художниці Сергій Гай, Наталія Заставна, Олександр Сердюк, Людмила Богуславська, Володимир Богуславський, Алла Алексєєва, Петро Лебединець, Олександр Рось, Леся Рось, Ольга Борисенко створили їх у межах пленеру, присвяченого українському авангарду.

Після відкриття виставки її учасники провели терапевтичний майстерклас з живопису для військовослужбовців, що перебувають на відновленні в національному реабілітаційному центрі "Незламні".

У Львові провели арттерапевтичний майстерклас в центрі "Незламні" / Фото: Анастасія Смольєнко, Укрінформ

"Такі заходи арттерапії сприяють зміцненню психологічного стану наших захисників. За допомогою малюнка вони можуть виразити свої почуття, думки та переживання в складних умовах війни з агресором - рф, який прагне знищити українську ідентичність та національну культуру", - зазначили організатори заходу.

Читайте також: Ніно Катамадзе виступила для поранених бійців у центрі «Незламні»

Створені військовими малюнки разом із творами професійних художників представлять на виставці у Лондоні. Кошти, виручені за продані там роботи, будуть скеровані на потреби національного реабілітаційного центру "Незламні".

Як повідомляв Укрінформ, на Рівненщині проходить арттерапевтичний проєкт «КолоАрт», учасницями якого є українки, життя яких змінила російсько-українська війна: переселенки, дружини ветеранів, загиблих чи зниклих безвісти захисників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-