Генштаб створює службу супроводу військових і їх родин у ЗСУ

Генштаб створює службу супроводу військових і їх родин у ЗСУ

Укрінформ
У Збройних силах України створюється єдина система по роботі з військовослужбовцями, членами сімей загиблих, зниклих безвісти, полонених військовослужбовців.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це на брифінгу на тему “Створення системи супроводу військовослужбовців та членів їхніх родин в Збройних силах України” повідомив начальник Центрального управління цивільно-військового співробітництва Генштабу ЗСУ Олександр Кутков.

“Главкомом (головнокомандувачем ЗСУ генерал-полковником Олександром Сирським — ред.) було прийнято рішення щодо введення штатних посад для організації цієї роботи, тобто які займатимуться безпосереднім супроводом військовослужбовців та їх родин в структурі Цивільно-військового співробітництва (ЦВС). Станом на сьогодні головнокомандувачем підписана концепція впровадження в системі ЦВС системи супроводу. Підписана також дорожня карта, яка розкриває всі етапи впровадження цієї системи. Вона в себе включає проведення інформаційної кампанії, внесення змін до організаційної структури і розробку нормативних керівних документів, опрацювання автоматизованих систем, що дасть змогу оперативніше реагувати на всі зміни і контролювати етапи проходження інформації. І безпосередньо, що є основним в ході всієї роботи, — це є підготовка особового складу, який має займатися цими питаннями”, - повідомив Кутков.

Він пояснив, що відповідні підрозділи будуть розгорнуті в складі вже діючих штатних підрозділів ЦВС Збройних сил, які мають окрему структуру та вертикаль на всіх рівнях військового управління. Першочергово служби супроводу будуть комплектуватися військовослужбовцями, звільненими з полону, та військовими, які через поранення чи стан здоров'я не можуть брати участь в бойових діях.

Як наголосили учасники заходу, головна мета нової структури в ЗСУ — піклування про родини військовослужбовців та їх загальне інформування, супровід поранених у закладах охорони здоров'я, координація та зв'язок з сім'ями полонених, зниклих безвісти, загиблих.

Представниця 3-ї окремої штурмової бригади Олена Толкачова відзначила, що наявність служби супроводу у всіх підрозділах ЗСУ вкрай важлива. Досвід бригади в питанні комунікації з родичами військовослужбовців засвідчив, що такий супровід сприяє довірі військових до своїх командирів та поверненню в стрій навіть бійців з ампутаціями. За словами Толкачової, працівники служби супроводу також зможуть надавати більше інформації родичам військових, що в свою чергу дозволить не відволікати командирів від виконання бойових задач.

Кутков додав, що кількість штатних посад в бойових бригадах, які опікуватимуться питаннями супроводу військових і їх родин, буде збільшено з 3 до 10, і вже з 1 жовтня всі штатні посади будуть задіяні в роботі новоствореної структури.

Читайте також: Помічники ветеранів стануть фахівцями із супроводу

Начальник Центрального управління ЦВС Генштабу ЗСУ також розповів, що дорожня карта концепції впровадження в системі ЦВС системи супроводу включає зокрема: впровадження нових елементів автоматизованої системи управління з аналізу інформації про стан пошуку зниклих безвісти та транспортування тіл загиблих військовослужбовців до місць поховання, репатріаційних заходів та супроводу військовослужбовців та членів їх сімей, а також цивільного середовища; проведення комунікаційної кампанії; переформування організаційно-штабної структури підрозділів ЦВС та соціальної роботи з персоналом.

Як повідомляв Укрінформ, 29 червня представники Центрального управління Цивільно-військового співробітництва Генерального штабу ЗСУ взяли участь у курсі НАТО для офіцерів вищих штабів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-